Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Ticaret eski Başkanı Ekrem Demirtaş ve 22 sanık hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından açılan ikinci duruşması yapıldı.  İzmir Ekonomi Üniversitesinde görev yaptıkları dönemdeki bazı ihale, kiralama ve yatırımlarla ilgili "görevi kötüye kullanma", "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "edimin ifasına fesat karıştırma" suçlamalarına ilişkin İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmaya bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

BERAATLERİNİ İSTEDİLER
Dava, ifadeleri eksik olan suçlamaların olduğu dönemde mütevelli heyetinde bulunan Asuman Nardalı, Mustafa Tüzün, Bekir Şahiner, Süleyman Subaşı, Mustafa Soydan’ın savunmalarının alınmasıyla devam etti. Şüpheli olarak yargılanan isimler suçlamaları kabul etmeyip, beraatlarını istedi.
Demirtaş’ın da hazır bulunduğu  dava ileri bir tarihe ertelendi. 

NE OLMUŞTU?
Demirtaş ve 40 sanık hakkında İzmir Ekonomi Üniversitesinde görev yaptıkları döneme ilişkin soruşturma yürütülmüş 23 sanık hakkında “kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma”, “görevi kötüye kullanma”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “edimin ifasına fesat karıştırma” suçlarından dava açılmıştı.