Almanya ve Türkiye olmak üzere farklı ülkelerde sağlık sektöründe faaliyet gösteren İş insanı Yalçın Aslan Ayyıldız’ın peşini 2012’de ünlü bir iş insanını, kurduğu çeteyle kaçırmasıyla haberlere konu olan; kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma, tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal, ruhsatsız silah bulundurma, resmi belgede sahtecilik gibi çeşitli suçlardan hakim karşısına çıkan ve 15 yıl ceza alan dayısı Mevlüt Türksoy (yeni ismi David Dennis Astor) bırakmıyor. 

Mevlüt Türksoy (yeni ismi David Dennis Astor)

HABER YAYINLANDI

İş insanı Ayyıldız hakkında Almanya'da yayınlanan bir gazetede haber yayınlandı. Haberde Ayyıldız hakkında farklı iddialar gündeme getirildi. Bunun üzerine İş insanı dava açtı. Ayyıldız, mahkemeye tanık olarak öz dayısı Türksoy’un yani Astor’un ve yanında kozmetik alanında faaliyet gösteren S.A. geldiğini söyledi. Ayyıldız, “S.A’nın birçok insana ulaşıp yaptığı iftiralarla beni karalamaya çalıştığını biliyoruz” dedi. 

İşinsanı Yalçın Aslan Ayyıldız

MAHKEME TOKAT GİBİ KARAR VERDİ

Yaşadıklarını anlatan Ayyıldız, şunları söyledi:

“Benim insanları dolandırıp Türkiye’ye kaçtığımı yazmışlar. Böyle bir şey olsa ben bir daha Almanya’ya dönmem mümkün değil. Oysa ben işim gereği sürekli Almanya’ya gidip geliyorum. Hemen Avukatım aracılığıyla Almanya’da dava açtık. Dortmund Bölge Mahkemesi gerçekten tokat gibi bir karar verdi. Benimle ilgi söylenenlerin tamamının belgesiz ve doğru olmadığına hükmetti. Bir daha bu şekilde haber yapılması durumunda 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini hükmetti. Kişilik haklarıma saldırı olduğunu heyet söyledi. Benimle ilgili karalama girişiminde bulunanlarla ilgili de dava açtım. İlginç olan mahkemeye ismini David Dennis Astor olarak değiştiren dayım geldi ve tanık olmak istediğini söyledi. Bu işin arkasında da onun parmağının olduğunu iddia ediyorum. Ayrıca dayımın bana göre tiyatro deneyimli sağ kolu S.A isimli kişinin de bu karalama kampanyasının arkasında olduğunu düşünüyorum. Dayım sosyal medya üzeri kullandığı Wikipedia, Linked’in ve Xing hesabında kendini büyük iş adamı gibi tanıtıyor. Kendisi halen firari olmasından dolayı kırmızı bültenle aranmaktadır. Şuanda kendisiyle ilgili tüm süreçler devam ediyor” 

Ayyıldız, kendisine kurgu yapanlardan birinin S.A olduğunu öne sürdü. 

BİZİ HERKES İYİ TANIYOR

Sağlık sektöründe önemli bir marka yarattıklarını belirten Ayyıldız, “Bizi müşterilerimiz dostlarımız çok iyi biliyor. Neyi yapacağımızı, yapmayacağımızı gerçekten iyi biliyorlar. Rakiplerimiz bizi resmen çete olarak yıpratmaya çalışıyor. Almanya'daki mahkemede alnımızın akıyla kazandık. Haberi yapanlarla Avukatım iletişime geçtik. Kendimizi ifade ettik. Haberin yanlış olduğunu söyledik ancak umursamadılar. Türkçe yayın yapan bu gazeteyle ilgili de işlem başlattık. Böyle habercilik gerçekten olmaz. İstedikleri kadar yalan haber yapsınlar! Doğrunun kalesi yıkılmaz” dedi. Ayyıldız, dolandırıcı olduğunu öne sürdüğü Mevlüt Türksoy (yeni ismi David Dennis Astor) ve ortağı S.A. ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.