Palamutbükü'ndeki bir restoranda gerçekleştirilen, 'Eğitime Destek Konseri'ne, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, KİGDER Başkanı Menşure Yavuz, dernek üyeleri ve 250'ye yakın davetli katıldı. Gecede, 3 saat boyunca sahnede kalan Suavi, 'Yalıçapkını' başta olmak üzere çok sevilen eserlerinin yanı sıra, seslendirdiği 'Dağlar Dağlar' ve 'Drama Köprüsü' gibi şarkılarla izleyenleri coşturdu. Sahnede, bu dünyadan göçüp giden eski dostlarını anan Suavi, Can Yücel, Tuncel Kurtiz, Tuncer Necmioğlu ve Neşet Ertaş gibi sanatçılarla olan anılarını anlattı.


Gecenin sonunda, Datçalı keçe sanatçısı Sülün Karaağaç'ın bir tablosu açık artırma ile satışa çıkarıldı. 1000 TL'den satışa çıkarılan tabloyu, Manisalı veteriner, sanayici ve işadamı Ercan Petekkaya (59), derneğe 6 bin 200 TL bağışta bulunarak satın aldı. Konserde, Datça Çocuk Evi Projesi'nin çok önemsediğini ifade eden Suavi, "Bu benim bu amaçla Datça'da verdiğim dördüncü ya da beşinci konser olabilir. Umarım çok yakında bu proje gerçek olur" dedi.


KİGDER Başkanı Menşure Yavuz, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Datça Çocuk Evi projesiyle ilgile çok önemli adımlar atıldığını belirtirken, "Bu yılın ekim ayı sonlarına doğru, çocuk evimizin temelini atacağımızı umut ediyorum" dedi.Konserin sonunda, sanatçı Suavi ile geceye destek veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'a, KİGDER tarafından el yapımı birer nazar boncuğu hediye edildi.