ÇYDD İzmir Şubesi  gönüllüleri ve dostlarının buluştuğu geleneksel sonbahar kahvaltısında konuşan dernek başkanı Gönül Kaya, “Kaybedilmek üzere olan ortak zemini yeniden yaratmaya adayız” dedi

Farklı kesimlerden bir araya gelen  Çağdaş Yaşam dostları günümüzde eğitim ve ekonomi alanında  yaşanan  olumsuz koşullarının yarattığı ortak endişeyi  ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya’nın konuşması ile yeniden umuda dönüştürdü. Konuşmasında öncelikle 2017- 2018 çalışmalarını paylaşan Gönül  Kaya, şunları söyledi: “ÇYDD İzmir Şubesi tarafından 605 üniversite öğrencisine,307 orta ve lise öğrencisine burs verildi. Şubemizin 25. yıl kutlamaları kapsamında Mayıs ayında Prof. Dr. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nda ülkemizin dört bir yanından 200genç  konuk edildi. 3 Mayıs‘ta Çağdaş Yaşam Feza-Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi açıldı. Mayıs ayı sonunda  120 gencimiz doktor, mühendis, öğretmen, hemşire vb. gibi mesleklerle  hayata atıldı. Geçlerimizin mezuniyetini şölenle kutladık. 37 lise öğrencimiz yüksek öğrenim kurumlarını kazandı. ÇYDD Gençlik projelerinden 250 genç yararlandı. Yaklaşık 300 çocuk, çocuk kulüplerimizden yararlandı. Ayrıca yaz etkinliklerimizden de 300 çocuk, yerel yönetimlerin katkılarıyla yararlandı. Çalışmalarımız bütün yaz boyunca yoğun şekilde devam etti. Toplumun da destekleri giderek arttı.”



Ekonomide ve eğitimde çok yoğun olarak yaşanan sorunların süreç içerisinde doğru yönetimlerle çözülebileceğine dikkat çeken Gönül Kaya, “Ancak toplumun her alanındaki  kutuplaşma, kamplaşma  ve ayrışma,  ülkenin ortak değerleri  oluşturan zeminin hızla yok oluşu en büyük tehlikedir. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan Çağdaş Yaşamlılar olarak kaybedilmek üzere olan ortak zemini yeniden yaratmaya adayız. Sizlerle, gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte elele çalışmaya devam edeceğiz “ diyerek sözlerini bitirdi. Kahvaltıya katılan yaklaşık 250 kişi, geleceğe yönelik dayanışmalarını ve umutlarını tazeledi.