Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında sivil toplum kuruşları, birlik ve kooperatif ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlarının etkilerini ve genel kurullarını 1 Aralık 2020 tarihine erteleme kararı aldı.

EŞİTLİK KURALINA AYKIRI
Siyasi partilerin genel kurullarının ertelenmemesi eşitlik kuralına aykırı olduğunu kaydeden İzmir Barosu Cumhuriyetçi Grubun adayı Mustafa Çetin, “Karar haksız, hukuksuzdur. Genel kurullar yasayla belirlenmiştir. Eşitlik kurullarına da aykırıdır. Pandemi sürecinden bazı faaliyetler istisna tutulmuş. Siyasi partilerin genel kurullarını yapması izin verilmiş. Onlar istisna tutulurken baroların genel kurulunun engellenmesi, ertelenmesi eşitlik kurallarına da aykırı yasaya da aykırıdır” diye konuştu.

Karardan dönülmesi için dava açıldığını ifade eden Çetin, “Kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasına yönelik bugün bir dava açtık. Bu hafta içinde yürütmeyi durdurma ile ilgili bir karar vermelerini düşünüyorum. 17-18’inde genel kurul yapılacak. Kuruldan önce bir karar vermeleri gerekiyor” diye konuştu.