İzmir'de Cumhuriyet Meydanında salgın tedbirleriyle gerçekleşen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından ilkokul öğrencileri, şiir okudu.

Törende bir konuşma yapan Yahşi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ilerlerken çocukların ışıl ışıl gözlerindeki kararlılığın herkese güç verdiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Sevgili çocuklar, bizim en güçlü umudumuz, en büyük hazinemiz, sınırsız hayallerimiz sizlersiniz. Hiç tükenmeyen bir merakla ve hayretle dünyayı her gün yeniden keşfedeceksiniz. Rüyalar sizin, yarınlar sizin, bu şanlı bayrak sizin. Bu cennet vatan, bu topraklar, bu cumhuriyet sizin. Sizlerin inancı ve azmi bu vatanı şahlandıracaktır. Sizlerin hayalleri bu ülkeyi yıldızlara taşıyacak. Aklınıza, fikrinize, yüreğinize güveniyoruz. Sizlerin gülen yüzlerinde yarının aydınlık Türkiye’sini görüyoruz. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşı'mızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum."