GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanına hakaret edip etmediği ile ilgili gazeteci Ömer Turan’a konuşan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Bizim burada siyasi muhataplarımız var. Daha önce burada ilçe başkanlığı yapmış, bana karşı iki defa aday olup seçimi kaybeden hasbelkader milletvekili olan Atilla Kaya ile eski belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez kapı kapı gezdiler, olmadık hakaretler ettiler bizim ve destekçilerimiz için. ‘Terörist’ dediler, ‘ Terör İşbirlikçisi’ dediler. Seçimi kazandık, bir konuşma yaptık bu arkadaşlara bir yanıt verdik. Milleti tehdit ettiklerini, terörist dediklerini dile getirdik. ‘Bu milleti tehdit etmeyin, onları teröristlikle itham etmeyin’ dedik. Sayın cumhurbaşkanımızın ne adı, ne unvanı anıldı. Cumhurbaşkanımızla bir ilgisi kesinlikle yok. Bu arkadaşlarımız seçim başarısızlıklarını örtmek adına kendileri için dediklerimizi, buralara kadar çekip, şikayet dilekçesi verdiler. Bizim sayın cumhurbaşkanına hakaret etmemiz mümkün değil, konuşmada da herhangi bir hakaret yok. Hakaret içeren tek kelime kullanılmadı. Kaldı ki muhatabımız sayın cumhurbaşkanımız değildi. Komplo kurdular, ‘Acaba cumhurbaşkanına hakaretten ceza aldırabilir miyiz, başkanlığını düşürebilir miyiz?’ düşüncesindeler” dedi.  Bu kişilerin cumhurbaşkanına da tuzak kurduğunu ifade eden Başkan Uygur, “Bu bana yapılan bir hukuk kumpası. Bu aynı zamanda cumhurbaşkanımıza da bir tuzak. Sayın cumhurbaşkanımıza ve ülkemiz hakkında batıda özellikle oluşturulmaya çalışılan bir algı var. ‘Siyasette muhalefet bırakmıyor’ gibi iddialar var. Bu her şeye sayın cumhurbaşkanı adında şikayette bulunmaları cumhurbaşkanımıza oluşturmaya çalışılan algıyı güçlendirmeye neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

SİYASİ TERBİYEM BUNA MÜSAADE ETMEZ
Açıklamalarını sürdüren Uygur, “Ben 30 yıldır, 1.cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapıyorum. Cumhurbaşkanlığının ne olduğunu, makamının ne olduğunu bilirim. Gerek partimizde edindiğimiz siyasi tecrübe, gerekse de edindiğimiz devlet tecrübesi böyle bir şeye müsaade etmez. Biz böyle bir şey yapamayız. Çünkü sayın cumhurbaşkanı bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltukta oturuyor. Onun görevini sürdürüyor. Nasıl 15 Temmuz’da herkes birlik oldu. Biz devletimizin çıkarları, milletimizin çıkarları için sayın cumhurbaşkanımızın yanında oluruz her zaman. Siyaseten farklı düşünebiliriz, eleştirebiliriz ancak bunlar bir hakaret ve tehdit boyutuna ulaşamaz” ifadelerini kullandı.

17-25 ARALIK 5 AY ÖNCE OLSAYDI CEZA ALMAYACAKTIM
2014 yılında neden aday olamadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan deneyimli siyasetçi, “2013 yılında bir memurun yerini değiştirdiğim için 1 yıl 15 gün ceza aldım. Sabıkalı olduğum için hükmün geriye bırakılmasına izin verilmedi. Ancak sabıkalı değildim, ‘Sabıkası yoktur’ yazılı rapora rağmen itirazlarım geri çevrildi. Nitekim bu hakim FETÖ’den ihraç oldu. Eğer 17-25 Aralık 5-6 ay önce olsaydı, bunlar yargıdan temizlenmiş olacaktı ve ben bu cezayı almamış olacaktım” ifadelerine yer verdi.