Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa - Akhisar Çevreyolu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

BİZİM SİYASETİMİZ ÜLKEYE ESER KAZANDIRMA SİYASETİDİR
Daha önce tamamlanan kısımları peyderpey açılan çevre yolumuzun son 4,3 kilometrelik kısmıyla birlikte tamamını bugün resmen hizmete alıyoruz. Ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 81 vilayetinin tamamını kuşatacak şekilde 27 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Bizim için en büyük sevinç ve gurur kaynağı, milletimize hizmet edecek eserlerin, yatırımların açılışlarını yapmaktır.
Eser bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim siyasetimiz ülkeye eser kazandırma siyasetidir. Son nefesimize kadar ülkemize ve milletimize hizmet aşkıyla devam edeceğiz.

YATIRIM DÜŞMANLIĞINA ANLAM VERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR
Bu ülkede her rekabeti her kavgayı her çekişmeyi belki bir şekilde izah etmek mümkündür ama yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir Yatırımcıları kökenlerine, inançlarına göre ayıran bu kirli zihniyetin tek derdi Türkiye'nin ekonomik çöküntüye uğramasıdır. CHP'nin geçmişinden bugüne kadar bütün işi hep engellemek olmuştur. Hiçbir zaman teşvik olmamıştır. Ülkemizi daha büyük projelerle, eserlerle, yatırımlarla buluşturmak için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.

ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNDEN KOPARMAYI BAŞARAMADILAR
Uluslararası yatırımcılara adeta savaş açanlar, bunu ülkenin ve milletin çıkarlarını koruma kılıfıyla gizlemeye çalışıyorlar. Ülkemizi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. İstiklalimizi ve istikbalimizi koruyacak güce, dirayete, kararlılığa sahibiz.

AB'YE TEPKİ: DOĞRU BULMUYORUM
Türkiye-AB ilişkileri 1-2 ülkenin ayak oyunlarına esir edilmemelidir. İyi niyetimize rağmen gösterilen tutumu doğru bulmuyorum. AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak içine çekildiği cendereden bir an önce kurtulmalıdır.

MANİSA-AKHİSAR ÇEVRE YOLUNUN ÖZELLİKLERİ
Transit trafik ile şehir içi trafiğinin birbirinden ayrılarak, transit trafiğin kesintisiz akışının sağlanması amacıyla yapıldı.
8,8 kilometresi daha önce hizmete sunulan Akhisar çevre yolunda, kalan 4,3 kilometrelik kesimdeki çalışmalar da tamamlandı. Toplam uzunluğu 13,1 kilometre olan yol, tamamıyla hizmete girdi. Yol, bölgedeki ulaşım koridorunda önemli bir yere sahip olacak.
Yıllık ortalama günlük trafik değeri 32 bin 770 araç olan İstanbul-İzmir Devlet yolu güzergahında önemli bir geçiş noktası niteliğindeki ilçede, Bergama-Soma-Akhisar Devlet yolu ile Salihli-Gölmarmara-Akhisar Devlet yolu ulaşımı da şehir merkezi üzerinden sağlanıyordu.