Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir programı CHP örgütünü karıştırdı. İddiaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gaziemir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu'na CHP delegesi ve üyesi olan muhtarlar da katıldı. 

İLÇE BAŞKANI HAREKETE GEÇTİ

Konuya ilişkin CHP Konak İlçe Örgütü'ne şikayetler iletildiği kaydedildi. İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından şikayetler üzerine hemen harekete geçerek AK Parti programına katılım sağlayan muhtarları tespit etti. Edinilen bilgiye göre Küçükoğulları'ndan AK Parti programında olduğu tespit edilen parti üyesi birçok muhtarı dün ilçeye çağırarak hepsiyle görüşme yaptı. 

SAVUNMA İSTEDİ İDDİASI

Küçükoğullarından'ın AK Parti programına katılım sağlayan parti üyesi muhtarlardan savunma istediği iddia edildi.  Muhtarlar dün Konak İlçe Başkanlığı'na çağrılarak Cumhurbaşkanın programına neden katıldınız denilerek sözlü olarak savunma istendiği öne sürüldü.

GİTMELERİ NE KADAR DOĞRU?

Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Küçükoğullarından, şunları söyledi:

“Giden muhtarlar varmış. Ben muhtarla özel bir görüşmek yapmak istedim. Neden gittiler? Doğru düşünelim. Partili muhtarlarımızı çağırdım ama zaten birçoğu gelmedi. Benim eşime, kızlarıma, CHP’li kadınlarımıza hakaret eden bir cumhurbaşkanını oradaki programına dahil olmak ne kadar doğru? Benim genel başkanıma hakaret eden bir Cumhurbaşkanının mitingine katılmak CHP’li açısından doğru mu? Kimse bir açıklama yapmadı. Savunma almadım. Neden gittiler? Ne istediler? Bizim yapamadığımız neyi yaptılar? İlçe başkanı olarak yetkilerimi kullanacağım ve sonra il başkanımla görüşürüm. Yetkilerimi dibine kadar kullanmayı seven biriyim. Beni ve partimi ilgilendiren bir olay varsa o zaman il başkanıma danışırım. Muhtarları disipline vermeyi düşünmüyorum” dedi.