GÜNDEME BAKIŞ  -AK Parti İzmir eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ve Gezi Davası’nda alınan kararlara ilişkin eleştirilerde bulunmuştu. Açıklamalarının ardından eşi Funda Kocabıyık İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildi.

EŞİ BAŞMÜFETTİŞLİĞE ATANDI
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Uşak Valisi Funda Kocabıyık, görevden alınan diğer valiler gibi Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Şanlıurfa, Van, Bolu, Diyarbakır, Bartın, Kayseri, Karaman, Isparta ve Kırşehir valileri merkeze alındı. Afyon, Bartın, Bolu, Edirne, Karaman, Kırşehir, Kırklareli, Niğde, Tokat ve Uşak valiliklerine yeni vali atandı. Ayrıca 10 valinin de görev yerleri değişti, görev yerleri değişen valilikler ise şöyle: Edirne Valisi Batman Valiliğine, Mersin Valisi Diyarbakır Valiliğine, Malatya Valisi Isparta Valiliğine, Afyon Valisi Kayseri Valiliğine, Batman Valisi Malatya Valiliğine, Şırnak Valisi Mersin Valiliğine, Niğde Valisi Sivas Valiliğine, Sivas Valisi Şanlıurfa Valiliğine, Kırklareli Valisi Şırnak Valiliğine, Tokat Valisi Van Valiliğine getirildi.

UŞAK'IN YENI VALISI TURAN ERGÜN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Yayımlanan kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, 9 ile yeni vali atandı.

Valiler Kararnamesiyle, geçen 24 Nisan'da İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme ile Ankara'ya çekilen merkeze çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın yenine bu göreve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün atandı. Vali Ergün'ün önümüzdeki günlerde Uşak'taki yeni görevine başlayarak, makam koltuğuna oturacağı öğrenildi.