Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla organize edilen etkinliğe katılmak üzere İstanbul'a gelen Erdoğan'ı taşıyan özel uçak "TUR", saat 20.05'te Atatürk HavalimanıDevlet Konukevi'ne indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da İstanbul'a geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı, havalimanında 15 Temmuz gazileri ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve diğer ilgililer karşıladı. Bu esnada, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ile mücadele sırasında tüm yurtta verilen selalara atıfla havalimanında da sela okundu. Buluşmanın gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önündeki apronda vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarını sallayarak, Erdoğan'a destek tezahüratları yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndan düzenlenen 15 Temmuz anmasındaki açıklamalarından satır başları;

15 Temmuz'da, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini selamlıyorum. Peygamber ocağı TSK'nin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum.  O gece şehit verdiğimiz 251 vatan evladının her birine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize cenabı Allah’tan sıhhat ve afiyet diliyorum.

Eşim kızım torunlarım ve damadımla buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. O gece dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyen medyamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, aydınlarımıza buradan şahsım ve milletim adına özellikle teşekkür ediyorum. Millet sokakta istiklalini korurken, milletin vekilleri de orada demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır


Mili mücadele sürerken işgal kuvvetleri Polatlı’ya kadar geldiler ama Meclis’e saldıramadılar. Daha önceki darbelerde Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası hedef alınmadı 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan caniler bunu yaptı. Hiçbir darbe hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı. Bundan sonra da kar kalamayacaktır. 15 Temmuz’dan sonra hiç kimse milletin iradesine el uzatmaya kalkışamayacaktır. Bizle devletimize sahip çıktıkça hiçbir gücün eli oralara uzanamayacaktır.


O karanlık gecedeki ezan ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse bundan sonra da aynı inanç, heyecan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesinin, hiçbir terör örgütünün birliği, beraberliği, kardeşliği asla bozamayacağını ifade eden Erdoğan, "Öyleyse ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye'yi ele geçiremeyecekler.

15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı 16 Yaşındaki Abdullah Tayyip’i unutmayacağız. Darbecilerin başındaki haini gözünün kırpmadan vuran Ömer Halis Demir’i darbecilerle son nefesine kadar çarpışan Albay Sait Ertürk’ü unutmayacağız. Şehitlerin unutanların yürekleri kurur. 

Bakanlığımız tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır. Her anımızda özellikle de 15 Temmuz'da şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi. O karanlık geceye teslim olmadığı için milletimin her bir ferdine minnettarız. Siz bambaşkasınız. Siz kurşunların üzerine gittiniz. Yılmadınız. Bazı gençlerimiz kendini tankların altına attı.
Biz imanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz. Şehitlerin aziz ruhlarını muazzep etmemek için daha çok çalışacağız,mücadele edeceğiz, kendimizi daha çok muhasebeye ve murakabeye çekeceğiz.
Değerli kardeşlerim özgürlüğü olmayanın iradesi de olmaz. Özgürlüğü elde etmek korumak kolay değildir .Bizim milletimiz tarihi boyunca hep bu mücadeleyi vermiştir.

Nasıl bir istiklalimizi korumaktan vazgeçmiyorsak bizim önümüze tuzak kuranlar da emellerinden vazgeçmeyecektir. Bugün ülkemizin önündeki engeller, yaşadığı sıkıntılar, maruz kaldığı saldırılar, hep işte bu kadim kavganın tezahürleridir. Nisan 2020’de S-400’lerin tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak. Türkiye'nin, son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği hamlelerle çağ atladığını inkar edenin gözü görmüyor, kulağı duymuyor, dili lal olmuş demektir. 15 Temmuz, sadece o karanlık geceyi değil, ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür (AA)