Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Malatya’nın güzellikleri saymakla bitmez. Tarihimizde kültürümüzde medeniyetimiz de burada çiçek açıyor. Malatya Battal Gazi’lerin tarih yazdığı şehir. Malatya’nın Alparslan’ın gazilerine yoldaş olan şehir… Malatya ülkemize çağ atlatan merhum Turgut Özal’ı yetiştiren şehir...

AK Parti’nin 19 yıllık geçmişinde Malatya daima en önde olmuştur. Depremden hemen sonra harekete geçtik. Malatya’da toplam 5 bin 34 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz ocak ayında Malatya ve Elazığ’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle tekrardan geçmiş olsun diyorum. Bugün 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar halinde teslim edilecek. İnşallah depremin yıl dönümünde konut teslimini tamamlamış olacağız.

Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakkatli bir süreci ifade eder.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MACRON VE WİLDERS'E ÇOK SERT TEPKİ

Türkiye’nin demokrasi mücadelesi uzun ve meşakkatli bir süreci ifade eder.

Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbeler kimiz zaman da ekonomik krizlerle dışarıdan destek almışlardır.

Başka ülkelerde de benzer süreçler yaşandı. Bu ülkelerde kendi, tarihine husumet besleyen yönetimler nedeniyle felaketlere şahit olduk.

Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım.

Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi?

Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizim var. Biz sosyal adaletle yol yürüyoruz.

‘BUNDAN YANA PİŞMANLIĞIMIZ YOK’

Bugün Türkiye en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkedir. Milli gelirine göre en fazla harcama yapan ülke de Türkiye. Bundan yana pişmanlığımız yok. Bu insanlara en zor zamanlarında kucak açmaktan dolayı da şeref duyuyoruz.

Suriye’de 4 milyon civarında insanı hepsine sahip çıktık. Şimdi bir de orada briket evler yapıyoruz. İdlib’de evsiz kalan kardeşlerimizi oraya yerleştirmenin gayreti içindeyiz.

Biz batıdan teşekkür beklerken sınırlarımız dibinde terör koridoru oluşturma gayretiyle karşılaştık.

Libya’da meşru hükümetin yanında olduğumuz için destek beklerken iftiralarla dışlanmaya çalışıldık. Oradaki meşru hükümetin davetiyle oradayız. Biz Suriye halkının davetiyle oradayız.

Zalim Esed’in davetini beklemeye gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir. 

Terörle mücadeleden sınır ötesi harekatlarımıza kadar hiçbir konuda milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı, olmayacak.

Doğu Akdeniz’de hamleler geliştirirken engellemelere maruz kaldık. Kafkasya’da Azerbaycan’ın yanında olduğumuz için eleştirilere maruz kaldık.

ABD’YE ÇOK SERT SÖZLER

Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor, diyor ki; 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz, Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'ye de yeri gelirse yaptırım uygularız.' Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. 

F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz. Biz Türkiye’yiz, Türkiye. Ben İHA’yı da SİHA’yı da Akıncıyı’da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum.

Dünyayı yaşanmaz hale getiren güçler, oyunlarını bozduğumuz, gerçek yüzlerini ortaya çıkardığımız için bizi de hedef tahtasına koymuşlar. Varsın koysunlar, durmak yok yola devam.

‘YENİ SİNSİLİKLERLE KARŞIMIZA ÇIKIYORLAR’

Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kat edilen her mesafe milyonlarca mazlumun da sevinç kaynağıdır. Güçleri yetse, ellerinden gelse ülkemizi bir kaşık suda boğmaya niyetli olanların heveslerini kursaklarında bıraktıkça yeni sinsiliklerle, yeni ahlaksızlıklarla karşımıza çıkıyorlar. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle, ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar.

Ülkemizin büyümesi ve kalkınması yolunda en büyük güç kaynağımız milletimizin birliği beraberliği ve kardeşliğidir.

Son dönemde bu gücüme yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Milletimiz bu sinsi tuzağı da boşa çıkardı. Fitne fesat bencillik bataklığına saplananların akıbeti hüsran olacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan, törende şunları söyledi:

Yaşadığımız onca saldırılara rağmen 2023 hedeflerimiz yol haritası olarak önümüzde duruyor. Önümüze çıkartılan her engel ile kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak isteyenlere cevabımızı yatırımlarla veriyoruz.
 
Türkiye'yi terörle, şiddetle, şantajla dize getirmek isteyenlere cevabımızı bugün de Malatya'dan veriyoruz.  Türkiye depreme hazırlık konusunda uzun yıllar yeterince tedbir almamıştır.

Çarpık yapılaşma birçok şehrimizin kronik sorunlarından biri olmuştur. Tarihi önemde değişiklikler yaptık. TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm projeleri başlattık.

Türkiye’ye depreme dayanıklı bir şehirleşme modelini kazandırdık. Güvenli evleri 83 milyonun her bir ferdi için hayata geçirmek büyük önem arz ediyor. (Hürriyet)