Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Gaziemir - Emrez Bölgesinde yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarını gerekçe göstererek İBB, İZBETON ve İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, ihalesiz iş görme ve ihale kanununa muhalefet, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, usule aykırı işlem tesis etme ve yolsuzluk" iddialarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhur İttifakı, İZBETON ile kooperatif arasındaki protokolün geçersiz olduğunu, alandaki kentsel dönüşüm çalışmasının Birinci etap olarak nitelendirilen 2340 ada 1 parsel üzerinde yapılacak tüm inşai faaliyetlerin 2886 veya 4734 sayılı ihale kanunları çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini savunmuş, kamu zararı oluştuğunu iddia etmişti.

VALİLİK REDDETTİ
AK Partili Atmaca ve MHP'li Şahin'in suç duyurusu İzmir Valiliği tarafından reddedildi. Valilik, suç duyurusuna konu olan gerekçelere yönelik, yeterli ve somut gerekçeler olmadığına kanaat getirerek, soruşturma izni vermeyerek, "soruşturmaya yer yoktur" dedi.