GÜNDEME BAKIŞ – Gündeme Bakış bugün sabah saatlerinde AK Parti ile MHP arasındaki ilçe bazlı ittifakın detaylarına ulaşmış ve görüşmelerde “pürüz” çıktığını yazmıştı. Bu gelişmeler ışığında MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bugün sabah saatlerinde Ankara’daki genel merkeze gitti ve AK Parti ile ilçe bazlı yapılan görüşmelerin detaylarını paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ ZEYBEKCİ!
Gündeme Bakış’a konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Devlet Bey’in talimatı doğrultusunda cumhuriyet ittifakını destekliyoruz. Desteğimiz tamdır. Büyükşehir adayımız Zeybekci’dir” dedi. AK Parti ile ilçelerde ittifak olacak mı?” sorusuna Şahin, “İlçelerle ilgili şuan bir şey söylemek erken” yanıtı verdi.

İLÇELERDE İTTİFAK OLMAYACAK MI?
Şahin’in, “Büyükşehir adayımız Zeybekci’dir” demesi “İlçelerde ittifak olmayacak” yorumlarını beraberinde getirdi. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; MHP genel merkezi Şahin’e ittifak görüşmeleri noktasında yetki verdiği ve ‘içinize sinmeyen teklifleri kabul etmeyin” denildiği öne sürüldü.

MHP 15 İLÇE İSTEDİ AK PARTİ 5 İLÇE ÖNERDİ
MHP ile AK Parti’nin İzmir’deki kurmaylarının genel merkezlerin bilgisi dahilinde 3 kez görüştükleri öğrenilmişti. MHP 15 ilçede AK Parti’nin kendilerini desteklemesini isterken AK Parti’nin ilk önce 8, daha sonra da 5 ilçede MHP’li adayları desteklemeyi önerdiği kaydedilmişti. MHP’nin Kiraz konusunda da geri adım atmadığı bildirilmişti.