Geçen yıl 29 Ekim kutlamaları sırasında Şirince'de Belediye Başkanı Filiz Cerioğlu Sengel ve Meclis Üyelerine karşı yapılan çirkin saldırıyı gerçekleştirenler arasında bulunan ve geçtiğimiz Ocak ayında Parti disiplin kurulunun kararı ile partiden ihraç edilen Sedat Yolcu'nun gerçekleştirdiği öğrenildi.  Saldırıdan sonra vücudunun çeşitli yerlerinde darp ve ezilme meydana gelen CHP'li Meclis Üyesi Serkan Topalan, darp raporu aldıktan sonra şikayetçi oldu.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı açıklamada saldırıya tepki gösterdi. Başkan Sengel; ''Yıllarca kin ve öfkeyle siyaset yapanlar, kin ve öfkeleriyle etrafını zehirleyenler; bıkmadılar nefret tohumlarını serpmeye… 29 Ekim 2019 tarihinde Şirince’de yaşanan ve partimizin her kademesini, halkın her kesimini çok üzen olayları yaşatan tabiri caizse şehir eşkiyaları yine iş başındaydı dün gece. Meclis üyemiz Sayın Serkan Topalan’a ve bir grup partilimize, ailelerinin yanında saldırılmıştır.

İnsanlıktan nasibini almayan bu davranışlar ve bitmek tükenmek bilmeyen bu nefret, kin, ihtiraslı tutun, barbarlık, Vandallık ve insanlığa ne de Efes Selçuk’lu olmaya yakışmamaktadır. Hem 29 Ekim 2019 tarihinde yaşanmış olan hem de dün gece gerçekleşen saldırıyı kınıyor, şiddete maruz kalan meclis üyemiz Serkan Topalan ve beraberindeki dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her zaman söylüyorduk; “Bizi çok konuşmak değil, çok çalışmak kurtarır” Şimdi ise inatla söylüyoruz: “Bizin kin, nefret, baskı değil Efes Selçuk’a getirdiğimiz baharı daim kılmak kurtaracak…” dedi.