GÜNDEME BAKIŞ- Çiğli Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün katılmadığı Meclis toplantısında belediyeye ait 161 taşınmazın satışı tartışma konusu oldu. 

KANER: “TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ”
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, konuya ilişkin söz alarak 161 taşınmaz ile ilgili gerçekleşen ihaleyi yakından takip ettiklerini kaydetti. Kaner, “ihale sürecini titizlikle devam ediyor bizler de durumu titizlikle takip ediyoruz.  Sürecini takip ettiğimizi belirtmek isteriz, kamuoyu için en doğru kararı vereceğinize inanıyoruz. Ayda bir iki meclis toplansak da hepimiz Çiğli’de yaşıyoruz   vatandaş önümüzü kesip tramvay çalışması kamu hizmeti ama kamu eziyeti haline döndü diyor.  Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının  titiz çalışması ile Mavişehir kavşağı açıldı  ve kısmi olarak kargaşa engellendi ama Ekol kavşağında ise kargaşa devam ediyor. Çiğlilere zor durumda kalıyor” dedi.
 

ASLAN: “TOKİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Grup Sözcüsü Nedim Aslan, “ Atatürk Mahallesi 8930/1 sokak TOKİ Konutları istinat dualarında bir kayma söz konusu yağmur gelmeden tedbir alınmalı. Merkezi hükümetin açıkladığı Çiğli’de Milli Emlak’a ait yerlerde bir TOKİ Projesi hazırlamaya çalışıyoruz, bununla ilgili birkaç lokaysan belirledik ve umuyoruz ki TOKİ’yi de Çiğli’de başlatmış oluruz. İhale sürecini de takip ediyoruz ve siz de bize bilgilendirme yaptınız. Umarız Çiğli için en iyisini yaparsınız. Daha doğru tekniklerle daha karlı bir şekilde satışa çıkaracağınıza inanıyoruz. Biz encümenin de Belediye Başkanının da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz her şey Çiğli Halkı menfaatine olacaktı diye umut ediyoruz” diye konuştu.

ÇETİN: “ENCÜMENİMİZ EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”
CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çetin “Encümenimiz, belediye ve meclis adına çalışır. Kendi seçtiğimiz arkadaşların doğru işleyişi anlamında bir tereddütlümüz yoktur. Kendi içimizden  seçtiğimiz kurumun sanki saygınlığını tartışıyoruz bu olmamalı, endişe taşınmamalı ve ihale süreci de henüz bitmedi ve encümenimiz de en doğru kararı verecektir” dedi.

KOÇER: “ÇİĞLİ HALKININ MENFAATİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise dilek, istek ve şikayetlere teker teker yanıt verdi. Koçer, “Arsa meselesi şu an encümende ve gerekli en doğru kararı verir. Hepimiz Çiğli halkının menfaati için çalışıyoruz. Bu Galip Öztürk zamanında kurulan bir kooperatife verilmiş yani 1998’den bu yana, kangren olmuş bir durum. O günün koşullarında verilen arsa payı düşük, evet koşullar değişmiştir. Hem meclis üyesi arkadaşlarımız hem de Başkanımız en doğru kararı verecektir içiniz rahat olsun” ifadelerini kullandı.
“YILSONUNA KADAR TRAMVAY BİTECEK”
Koçer, “Tramvayın yüzde 80’ni bitti. Siz gezdiyseniz Nazım Hikmet Bulvarı ve Ekol dışında büyük bir inşaat kalmadı. Ufak tefek sorunlar oldu ama ben hem Büyükşehir’i hem de firmayı kutluyorum. Bakın biten yerler ne kadar güzelleşmiş. Ben firma ile görüştüm bu yılın sonuna kadar inşaatın biteceğini ve Mayıs’ta da aksilik olmazsa tramvayın anahtarı çevrilecek. Atatürk Mahallesindeki duvar için inşaat mühendisleri arkadaşları gönderdik ve Başkanımıza bir rapor sunacaklar. Elbette bu durumla ilgileniyoruz teknik rapora göre hareket edeceğiz”
“MUTLULUK DUYARIZ”
TOKİ’nin Çiğli’de başlamasından da mutluluk duyarız, çalışmanız için de teşekkür ederiz" dedi.