Halil İBRAHİM GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz aylarda Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli Karabağlar gibi metropol ilçe başkanlarıyla “özel” toplantılar düzenleyen Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, dün gece Dramalılar Köşkü’nde farklı bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

TEK TEK DAVET ETTİ

Çapın; ilçe yönetimini, Bayraklı, Konak, Karabağlar, Çiğli, Buca ve Karşıyaka ilçe başkanlarını, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat’ı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u akşam yemeğine davet etti. Karşıyaka ve Buca ilçe başkanları ile vekil Polat buluşmaya mazeret bildirerek katılmadı.

BİRBİRLERİNE SORDULAR

GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre; toplantıya katılan ilçe başkanları yemeğe gitmeden önce birbirlerini arayarak buluşmanın içeriğini sordu. Daha sonra da İl Başkanı Yücel’i bilgilendirdi.

DUYAN TELEFONA SARILDI

Böyle bir yemekli toplantı olduğunu duyan bazı ilçe başkanları ve il yöneticileri akşam boyu buluşmanın içeriğiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Birçok isim “neden böyle bir toplantı düzenlediğini anlamlandıramadık” değerlendirmesinde bulunduğu ifade edildi.

MOTİVASYON TOPLANTISI

GENDEME BAKIŞ’a konuşan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, “Ortalığın karışmasına gerek yok. Pandemi döneminde bir araya gelemedik. İlçe yöneticisi arkadaşlar civar ilçelerin başkanlarıyla tanışmak istiyordu. Onun için arkadaşlarımızı da davet ettim. Bir motivasyon toplantısı oldu. Siyaset konuşulmadı” dedi.