GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda İktisat Kongresine yönelik önemli mesajlar verdi.

SOYERDEN İKTİSAT KONGRESİ MESAJI: 2 YENİ GELİŞME!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bize bu gururu yaşattığınız ve size ev sahipliği yapmak için imkan verdiniz teşekkür ederim. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir elbette bu unvanı çok güzel bir şekilde kutlamalıydı. 9 Eylül Kurtuluşun tarihi, kuruluş ise 17 Şubat 1923 iktisat kongresi ile başladı. Nasıl ki 9 Eylülü büyük bir coşku ile kutladıysak iktisat kongresini de aynı coşku ile kutlayacağız. 100. Yıllar da çok önemli bir dönemdir. Tarihe bakmak dikiz aynasına bakmak gibidir. Yani 100 yıl önce kurtuluştan 5 ay sonra, 3.5 yıl süren işgal büyük yangın ve 5 ay sonra küllerinden doğacak bir devleti yaratmak için düzenlenen bir İktisat kongresi. Lozan Müzakereleri bitmemiş, Cumhuriyet kurulmamış ama gelecek yüz yılların iktisadını belirlemek için kuruluyor. Bin 135 delege katılıyor, 4 ayrı grup işçiler, çiftçiler, tüccarlar ve sanayiciler toplanıyor. Bizler de Genel Başkanımızın onayı ile bu süreci başlattık. Çiftçi, tüccar, sanayici, işçi ile buluştuk ve buluşmaya devam edeceğiz. İki de ilavemiz olacak iki yurttaş formu düzenleyeceğiz, girişimciler, kadın ve gençlerimizin de söz hakkı olan bir forum düzenleyeceğiz. Bir de Akdeniz Formu düzenleyeceğiz ve ekonominin Uluslararası boyutlarının da değerlendirileceği bir boyut kazandırmak istiyoruz”

“HER ZAMAN GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Soyer, “İl Başkanımızın verdiği söze ben de şunu ekleyeyim bu yolculuk da İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Varlığınız ve liderliğinizden moral alıyor, çalışma azmi, güç buluyoruz. Ayağınıza taş değimesin. Arkanızdayız, yanınızdayız, sonuna kadar sizinleyiz.”