Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de parti içi yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Seçim sırasında bazı noktalarda yaşanan tartışma ve ayrışma partililerin önemli bir bölümünde rahatsızlık yarattı. Bu rahatsızlığa il başkanlığı yapan isimler kayıtsız kalmadı. CHP İzmir eski İl Başkanı Selçuk Ayhan’ın çağrısıyla il başkanlığı yapmış isimler cuma günü bir araya gelmeye karar verdi.

GEREKÇEYİ AÇIKLADI
Gündeme Bakış’a konuşan Ayhan, “Yerel seçim öncesi Türkiye’de yeni yapılanmalar oldu. Bu durumun partiye getirileri oldu. Türkiye içinde bulunduğu durum ortada. Parti içi seçim süreci başladı. Seviyeli olan yerler oluyor. Partiye yakışmayan tartışmaların olduğu lokal olaylar oluyor. Bir araya gelip hem yerel seçimlerde partinin kazanımlarını, oluşacak yönetimlerin partiyi daha ileriye götürecek ve partiyi iktidar yapacak yöntemlerin olmasını dilek olarak ortaya koyacağız, konuşacağız. Parti içi yarışın medeni bir şekilde devam etmesini talep edeceğiz. Daha sonra da bir bildiri oluşturarak parti kamuoyuyla paylaşacağız. Bunun için de partimizde il başkanlığı yapmış isimlerle Cuma günü bir araya geleceğiz. Delege seçimleri sonrası bizleri arayıp soran çok sayıda kişi oldu. ‘Kenara çekildiniz,ilgilenmiyorsunuz’ şeklinde eleştireler aldık. Biz de taşın altına elimizi koyalım dedik. Buna da ben ön ayak oldum” dedi.

KİMLER KATILACAK
Toplantıya Tacettin Bayır, Bedri Serter, Feridun Gökhan, Alaattin Yüksel, Ali Engin, Ekrem Bulgun, Bülent Baratalı, Rıfat Nalbantoğlu, Osman Özgüven ve Ali Rıza Bodur katılacak.