GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kongre takvimi 8 Kasım’da başlayacak. Partililer, ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri belirleyecek. Parti içerisindeki kritik seçimler öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den çarpıcı mesajlar gelmeye devam ediyor.  

KARAMSARLIK VARDI!
31 Mart yerel seçimleri öncesi bir karamsarlık olduğunu belirten Yücel, “Ne yaparlar ederler seçimi vermezler, gerekirse oy çalarlar’ gibi öğrenilmiş çaresizlik vardı. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde korku duvarı yıkıldı. Umutsuzluk umudu getirdi, karamsarlık yerini kararlığa bıraktı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer Büyükşehirlerdeki sonuçlar partimize geneldeki iktidarın kapısı açtı” dedi.  

KENETLENECEK MİYİZ YOKSA
Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Birbirimize kenetlenip daha çok çalışmalıyız. Yoksa ben-sen kavgasına mı düşeceğiz? Ülkemize karşı bir sorumluluğumuz var. Cumhuriyeti kuran Atatürk’e ve silah arkadaşlarına karşı sorumluluğumuz var. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Benim adamım olsun, şu olsun bu olsun gibi kişisel amaçlarla, çıkarlarla bu yol yüründüğü taktirde CHP’yi iktidara taşıyamayız. Kişisel beklentileri bir kenara bırakmalıyız. CHP hiç olmadığı kadar iktidara yakın. Kişisel kavgalara ve beklentilere bunu kurban etmeyelim”