GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Can Radyo’da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. CHP Türkiye’ye yönetmeye talip bir parti. En önemli ihtiyaç uzlaşı. Kamplaştırma siyasetinden ülkemizi uzaklaştırmak…CHP buna hazırlanırken biz parti içerisinde neden uzlaşıyı sağlayamayalım ki? Uzlaşı olabilir. Genel Başkanımızın sözlerini talimat olarak yorumlamak yanlış. Talimat değildir. Asla değildir. CHP, hukuk kuralları ile yönetilen bir parti. Uzlaşıya bir ihtiyaç var. Zaman zaman parti içi mücadele bizim dışarıda mücadelemizin önüne geçebiliyor. Her yer için söylemiyorum. Her arkadaşımızın ilçede de ilde de aday olabilir. Çıkacak sonuca herkes saygı duyacaktır. Adaylık yarışı ‘benim adamı olsun, onun adamı olmasın’ çekişmesine girerse sıkıntı olur. Adamcılığın, ekipçiliğin, hizipçiliğin CHP’ye faydası yoktur” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI KARIŞMASIN!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Kongre sürecine karışmayacağım” sözünü değerli bulduğunu belirten Yücel, ilçe belediye başkanlarının da kongre sürecine karışmaması gerektiğini söyledi. Yücel, “Belediye başkanlarının parti içi mücadele saplanırsa asli görevi olan belediye başkanlığını eksik yapar. Belediye başkanlarının görüşü olabilir. Burada hassas bir çizgi var. Belediyenin gücü ile müdahale etmek yanlıştır. Yanlış yola girileceğine zannetmiyorum. Belediye başkanlarımızla bunları konuşuyoruz” dedi.

BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDE VAR!
Yücel, imza sürecinde seçildiği kongrede kendisini destekleyen İzmir Büyükşehier Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ters düşmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Atatürk’ün bir sözü var. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ Ben bu sözü yaşam tarzı haline getirdim. Kocaoğlu ile aynı mecliste çalıştık. İl kongre sürecindeki desteğini yadsıyamam. Aziz Bey bizim için çok değerli. Sevgim, saygım sonsuzdur. Ama o süreçte fikir ayrılığımız oluştu. Aziz bey ile olan ilişkilerimizi zedeledi şeklinde algılamamak lazım. Doğru olan neyse onu yaptığıma inanıyorum. Genel başkanımıza ve parti yönetimine yönelik yapılan çalışma doğru değil. Zamanlama, yöntem ve üslup doğru değildi. O süreci sancısız bir şekilde atlatmayı bildik. Özgür irademizle karar veren bireyleriz. Kocaoğlu beni desteledi diye onun gibi düşünmem, hareket etmem bence beklenmemelidir. Kocaoğlu da böyle beklememiştir. Alışın dışında bir hareket olabilir. Aziz Bey tavrıma kızmadı. Ben genel başkanımızı temsil ediyorum. Ona uygun hareket ediyorum. Bu her zaman öyle olacak. 4 aylık bir görev sürecim var”

SİYASETİ KİŞİSEL KARİYER PLANIYLA YAPMIYORUM
Yücel; mevki, makam için siyaset yapmadığını vurguladı. Yücel, “Mevki, makam, koltuk için siyaset yapan biri değil. Kişisel bir kariyer planlamam olmadı. 1999’da CHP üyesi oldum. Delege oldum. Asıl aktif siyasete 2014 yerel seçimlerinde başladım. Büyükşehir’de grup sözcüsü oldum. İl başkanı oldum. Ben bu görevlere hazırlanmadım. Bu saatten sonra başka düşüncem olmaz. Ben bu görevleri partiye fedakarlıkla yapılan görevler olarak görüyorum. Bunları kişisel kariyer hedefi olarak yapılmasını doğru bulmuyorum. Siz, size verilen görevi layıkıyla yaparsanız bu parti sizi bir yerlere taşır. Vermezse, ‘canı sağ olsun’ deriz. Karşılık beklemeden görev yapıyorum” diye konuştu.