Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz gündeme dair açıklamada bulundu. İzmir’de iki gün boyunca örgüt ve yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin alındığı toplantı ardından CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Bir değerlendirme yaptık. Çıkan sonuçları paylaştık. Katılımcıları dinledik. CHP olarak büyük bir aileyiz. Bu aile şuanda Türkiye’yi yönetmeye talip. Tek odaklanacağımız şey, iktidara geldiğimizde bu ülkeyi nasıl yönetiriz. Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi, adalet, toplumsal huzur, barış sağlamak. Ekonomi ve işsizlik sorunun çözmek. Bize düşen görev,  ittifakımızı genişletmek ve mevcut ortamdan rahatsız olan ittifakımızın çatısı altında buluşturmak. Çok değerli fikirler ve görüşler oluştu. Bunları değerlendirdik. Genel Başkan yardımcıları notlarını aldı, hatırlatmalarda bulundu” diye konuştu.  

PARTİ İÇİ KONULAR KONUŞULDU!
İlçelerde özelinde yaşanan sorunların da konuşulduğunu kaydeden Yücel, “Parti içi konular konuşuldu. Bir mutabakat sağlandı. Önceliğimiz, bu ülkeyi nasıl daha iyi yönetebiliriz. Mevcut düzen her geçen gün baskısını daha da arttırıyor. Toplumun bütün kesimi rahatsız. Elimizde bilimsel saha çalışmalar var. CHP bunu halka daha iyi anlatmalı. Bu konuyu aramızda konuşuyoruz, görüşüyoruz. Sorun olan ne varsa, konuşuldu, konuşulmaya devam edeceğiz. Sorun varsa bunu çözecek iradeye sahibiz. Yerel yöneticiler olarak bu konudaki irademiz nettir” diye konuştu.  

KENDİSİ HALA CHP’LİDİR  
Yücel, “Sayın Burak Oğuz, görevde olan bir belediye başkanı değil. Dünkü çalıştaya katılmadı. Bugün örgüt içerisinde yapılan toplantıya katıldı. Hakkında kesinleşmiş bir karar yoktur. Dolayısıyla kendisi hala Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Görevde olmamasına rağmen bugünkü toplantımıza katıldı” dedi.    

ÖN SEÇİM İÇİN KARARI GENEL MERKEZİMİZ VERECEK
CHP’de son günlerde gündemde olan ön seçimle ilgili konuşan Yücel şunları söyledi:
“Ön seçim aday belirleme konusunda demokratik bir yöntemdir. Ancak siyaset şuan  Türkiye’de iki kutup hali almış durumda. Ön seçim olup olmaması yönündeki karara genel merkezimiz verecektir. Partililerimiz bu konuyla ilgili görüşlerini ifade ettiler, edebilir. Esas olan aday belirleme yöntemidir. Siyasettin her zaman dinamikleri farklıdır. Her zaman konjonktür değişebilir. Bizim önceliğimiz, tüm Türkiye’yi kucaklayan demokrasiyi içine sindirmiş bir siyaset anlayışıyla ülkeyi yönetmektir. Bununla ilgili son kararı genel merkezimiz karar verecektir.”