Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar normalleşme sürecine dair açıklamalarda bulundu. Kovid-19’un ülkeyi terk etmediğine dikkat çekerek normalleşmenin erken başladığını savunan Uçar, “Korona salgının başladığı andan itibaren salgın sürecini başarı ile yöneten sağlıkçılarımız ve Sağlık bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimizi sunarız. Gerçekten zor olan ve vaka sayıları ile ölüm sayılarının hızla yükseldiği günlerde üst sağlık kurulunca alınan tedbir kararlarına karşı sabırla halk olarak uymamız sonucunda vaka sayısı ve kayıplar en alt seviyelerine gelmiş bulunmaktadır. Ancak; salgın henüz bitmemiştir. Test yapılmış insanlarımızın sayısı daha da artmalı ve en büyük tehlike olan taşıyıcılara karşı alınacak tedbirler belirgin olarak arttırılmalıdır. Korona virüsle mücadele amaçlı yapılan kısıtlamalar; ekonomik olumsuzluklar, işsizliğin artması, kiraların ödenememesi, birçok işyerinin kapanması, icra takiplerinin artması, yardıma muhtaç ailelerin sayısının artması, borç batağına sürüklenen ailelerin sıkıntılarının giderilmesi siyasi iktidarın çözmesi gereken sıkıntılardır. Bu bilinçle bizce çok aceleye getirildiğine inandığımız ‘Yeniden normalleşmeye’ geçişte insanlarımız çok zor günlerde elde ettiği tecrübelerle ikinci aşamanın oluşmamasına gayret gösterecektir” dedi. 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GELECEĞİ AYDINLIK GÖRÜNMÜYOR”
Uygulanan ucuz kredi yöntemiyle insanların borç yükünün artacağını savunan Uçar, “Yeni normalleşme sürecindeki gelişmeler sonrasında zaten zor durumda olan, Türkiye ekonomisinin geleceği pek aydınlık görünmemektedir. Kredi kartlarını dahi ödemekte zorlanan insanlarımız icra dairelerinde bekleyen milyonlarca takipli dosya ile karşı karşıyadır. Bu durumlara rağmen hükümetimiz ucuz krediler sağlayarak insanımızın borç yükünü daha da arttırarak tüketim ekonomisi yolu ile ekonomik sıkıntılardan çıkma politikası içindedir” dedi.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMÜYOR”
 Sağlık çalışanlarının ücretlendirme özlük hakları kullanımında sorun yaşadığını belirten CHP’li Uçar, “Özveri ile çalışan sağlık emekçilerimiz arasında dahi ücretlendirmelerde ayrımcılığa gidilmektedir. Özlük hakları konularında sıkıntılar yaşanmaktadır. Hamile olan sağlık personeli kadınlarımızın izin hakları dahi Cumhurbaşkanı kararı ile uzatılmaktadır.NİÇİN? Yeterli personel yok bahanesi ile. Oysa binlerce tayin için sıra bekleyen sağlık personeli var ve bunlar yok sayılıyorlar.   Tayinler niçin yapılmıyor? Parasal kaynakların tüketilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
Vatandaşın ekonomik ve sosyal sıkıntılarının çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Uçar, “Hastalığın solunum cihazlarına bağlı olarak geçirilen devrelerinde çekilen acıların bilincinde olan halkımız ikinci aşama yayılmaya sebep olmamak için her türlü tedbiri alma bilincindedir.  Bize göre aceleye getirilmiş normalleşme günlerine geçtiğimiz şuan sosyal ve ekonomik sıkıntıların giderilmesinde, doğrudan desteklerle insanlarımızın ihtiyaçlarının çözülmesinde devletimizi ihtiyaç sahiplerinin yanında daha fazla görmek istiyoruz” dedi.

“CHP SOSYAL YARDIMLARA DEVAM EDECEK”
 CHP’nin sosyal yardımlara devam edeceğini vurgulayan Uçar, “Bizler CHP yönetimleri olarak ana kademelerimizle, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla, tüm örgütlerimiz ve belediyelerimizle sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerini verdik. İhtiyaç sahibi ailelerimizin ve 65 yaş üzeri ihtiyaç sahiplerinin belirlenerek; Genel Başkanımızın söylediği ”Hiçbir kimsenin yatağa aç girmeyeceği” sözleri doğrultusunda örgütümüz alan elin veren elden habersiz olacağı olgusu ile sosyal yardımlaşma desteklerimize devam ediyor ve devam edecektir” dedi.