Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 100. yılında Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir vekili olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Serter, “Atatürk der ki, ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.’ 100 yıl sonra bu fikir ve düşünce ile yakılan özgürlük ateşi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Milli mücadelemizin 100. yılında Atatürk tarafından gençlere armağan edilmiş bu günün tüm ulusumuza ve gençlerimize kutlu olmasını dilerim” dedi.

BANDIRMA VAPURU’NUN MAKETİ, ANITKABİR ANI DEFTERİ
Atatürk’e dair materyaller biriktirmeyi sevdiğini ve bir koleksiyon oluşturduğunu söyleyen İzmir Milletvekili Serter, 19 Mayıs’ın 100. yılı anısına koleksiyonundan bazı parçaları ofisinde bir hafta boyunca sergileyeceğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı boyunca okuduğu kitapların derlendiği eser, Anıtkabir Anı Defteri’ne yazılan mesajların derlendiği Anıtkabir Özel Defteri ve bir çok farklı obje ve yayını burada sergilediğini belirten Serter, “Aynı zamanda bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasası olarak kabul ettiğim Nutuk eseri, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in balmumundan hazırladığı Atatürk heykeli ile çekilmiş bir fotoğrafım ve en önemlisi, maket üstadı Eftal Aksungur tarafından yapılmış Atatürk’ü Samsun’a taşıyan Bandırma Vapuru’nun 1/80 ölçeğindeki birebir maketi burada konuklarıma sergileniyor” diye konuştu.