Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Seferihisar’da gerçekleşecek olan gençlik kampına katılmak üzere İzmir’e geldi. Salıcı ve Kaftancıoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i de makamında ziyaret etti. Partinin il başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, “Seferihisar’da gençlerimizle bir araya gelmek üzere İzmir’e geldik. Daha önce belediye başkanlarımızla bir kamp yaptık. Önümüzdeki dönem milletvekilleri bir araya gelecek. Herkes ayrı ayrı bir araya geliyor. İstanbul seçimlerinin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Ortada bir başarı var. Bu başarının nereden kaynaklandığını inceliyor; önümüze koyduğumuz iktidar hedefiyle eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz” dedi.

HİÇBİR MAZERETİMİZ YOK!
Bundan sonra tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir siyasi anlayış benimseyeceklerini belirten Salıcı, “Millet İttifakı’nda İYİ Parti ve Saadet Partisi’yle bir araya geldik. Son seçimde İYİ Partiyle iş birliği yaptık. Artık örgütümüz daha da genişliyor ve güçleniyor. 31 Mart öncesi verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. CHP’nin nasıl bir belediyecilik yaptığını İzmir’de siz biliyorsunuz ama Adana’da, Ankara’da geri kalmış kesimlere bu anlayışı aktaracağız. Önümüzdeki dönem hiçbir mazeretimiz yok. Hep beraber Türkiye’nin AK Partiyle ortaya çıkmış tüm sorunlarını çözmek için CHP’nin iktidara ihtiyaç duyduğunu anlatmamız gerekiyor. Bu süreçte CHP’nin yekvücut olduğunu da herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “İzmirli belediye başkanları yakınlarını işe alıyor” tartışmaları hakkında da konuşan Salıcı, “Genel merkezimiz bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. Münferit yanlışlar olabilir bu yanlışlar genel merkezimiz tarafından düzeltiliyor. Sosyal medya üzerinden de bazı konular yanlış gösteriliyor. Gerçeklik payı olmayan çalışmalar da var. Onlar için gereğini yapacağız” dedi.

‘DAHA AZ ADAYLI YARIŞ’
Son olarak partili belediye başkanlarının katıldığı Afyon Çalıştayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreler yapmış olduğu açıklamaların hatırlatılması üzerine konuşan Salıcı, şu ifadeleri kullandı: “İçeride konuşulan şey dışarıya olduğu gibi yansımamış. Biz iktidara aday olan bir partiyiz ve bunun gereğini yaptık. Yeni buluştuğumuz toplumsal kesimi de yapımıza dahil etme zamanı. CHP sürekli kongre yapan tek siyasi parti. Nedense kimse AK Parti ve MHP’nin kongrelerini merak etmez. Siparişle adam gelir. Bizim arzumuz şu: örgütümüzün bütün unsurlarını kucaklayarak adaylar çıkalım. Çok fazla aday değil daha az adayla yarışlar yapılmasını istiyoruz. Kongreler zamanında olacak ama bunun takvimi ile ileriki günlerde açıklayacağız.”

‘KURTULUŞUN REÇETESİ’
Salıcı ve Kaftancıoğlu’nun İzmir’i ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Deniz Yücel, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette yeni bir sayfa açıldı, korku duvarı yıkıldı. CHP herkese umut oldu. Biz bu başarıyla birlikte önümüzdeki süreçte CHP’nin, Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. CHP, ülkemizde yeniden hukukun üstünlüğünü, adaleti yeniden sağlamak için çağdaş ve çoğulcu demokrasi için tek adres. O yüzden yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP’yi önümüzdeki dönemde iktidara taşıyarak halkın istediği barış ortamını sağlayacağız” dedi.

‘TÜRKİYE DE NEFES ALACAKTIR’
“Sizlere İstanbul örgütünün sevgisin ve selamını getirdim” diyerek konuşmasına başlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, “‘İstanbul hikayesi’ olarak tarif ettiğim başarı öyküsünün mimarı, inanmışı olarak tarif edilen kısmı CHP örgütleridir. Sizlerin inancı bu işin ortaklaştırılmasıyla oldu. Bizler işin görünen yüzü oluyoruz ama asıl gizli kahramanların altını çizmek lazım. Bu sürecin bir başka mimarı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nde başlattığı ve sürekli hale getirdiği inançtır. Bu başarıyı hep birlikte yaptık. İyi olanı da kötü olanı da… 1977 genel seçimlerinde Nevşehir’de bir ön seçim yapılıyor. Yarışta birinci, Mehmet Zeki Tekiner çıkıyor. Tekiner, ikinci olan arkadaşına gidiyor ve diyor ki: Dönemin koşulları itibariyle senin daha çok dokunulmazlığa ihtiyacın var. Bu ifadeden sonra kendisi il başkanı oluyor ve ikinci arkadaşını meclise gönderiyor. Daha sonra il başkanlığı döneminde Tekiner katlediliyor. Aynı duygular içinde neler yapılabileceğini, hep birlikte neler başarabileceğimizi göstermemiz amacıyla paylaştım. Geçmişe bakıldığında birlikte olmanın ne kadar iyi olduğunu görmemiz için… Bugün, İzmir gibi İstanbul da nefes aldı. Ben inanıyorum ki bu inançla tüm Türkiye’de nefes alacaktır” dedi.

Kaftancıoğlu, son olarak bazı medya kuruluşlarında “İl başkan yardımcılarını Büyükşehir Belediyesi’nde işe aldırdı” iddialarına da cevap vererek, “Bir muktedir iktidarın yaptığı gibi rant için siyaset yapanlar vardır bir de siyaset için emeği ile çalışanlar vardır. Bugün bataklık medyasının yaptığı şey bizim siyaset yapmak için çalışan, emek üreten gözlerinin içi gülen yardımcılarımı oraya taşımaları onların sorunudur. O fotoğraflarını koydukları gençler, siyaset için çalışan gençlerdir. Onların fotoğraflarını koymuşlar. Hepsi de çok güzel çıkmış” diye konuştu.