Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü, Çeşme Boyalık Beach Hotel’de buluştu. Toplantıya Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, Parti Meclisi Üyeleri, İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran katıldı. 14.30’da başlayan toplantının açılış konuşmasını Başkan Deniz Yücel gerçekleştirdi. Deniz Yücel’in ardından ilçe başkanları Salıcı’ya önerilerini sundu.  

ORAN, “ÇEŞME’DE İLÇE BİNASI YOK!” 
İlçe Başkanlarının ardından konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “İçinizden çıkmış, 2 dönem meclis üyeliği 3 dönem de ilçe başkanlığı yaptıktan sonra Türkiye’nin turizmdeki gözbebeği, doğal kalbi ve kültürel zenginlikleriyle yeryüzündeki cennet Çeşme’de sizleri ağırlamaktan büyük onur ve gurur duydum. Nereden geldiğimi unutmadan, örgütüme tam destek vererek ve onlarla el ele kol kola mücadele vererek 2 buçuk yıldır çalışıyorum. 25 yıldır Çeşme’de iktidar olan CHP'nin maalesef bir ilçe binası yok. Bu dönem bitmeden inşallah Genel Merkezimizin de katkılarıyla CHP Çeşme’yi bir ilçe binasına kavuşturacağız. Bu dönemde Deniz Başkanımızın Başkanlığında, siz il yöneticilerimizin sayesinde ve Genel Merkezimizin de desteğiyle bizleri CHP’ye yakışır bir il binasına kazandırdığınız için teşekkür ediyorum” dediği öğrenildi.  

BÖKE: “İL BAŞKANLIĞIMIZA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İl Başkanı deniz Yücel’in davetiyle kürsüye çıktı. Böke, “Mert Başkan’dan sonra bir başka deneme yapacağım” diyerek kürsüye doğru yürüdü. İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan’ın, “Ali Öztunç’la beraber program yapın” demesinin üzerinde toplantıda kahkahalar yükselirken Böke, “Biliyorum, yalnız hissetmiyoruz zaten, ileteceğim kendisine yanıtını verdi. Böke, kürsüye çıktıktan sonra, “Salonda doğru yer aydınlatılmış, bir kere onu vurgulayayım. Bu toplantının çok iyi olduğu kanaatindeyim çünkü aile içi sohbetlere ihtiyacımız var. Bu sohbeti dışarıya değil, içeriye yani kendi içimizde yaptığımızı da hatırlatarak başlamak istiyorum. Türkiye’ye dair hepimizin bildiklerinin yanında ne yapmalıyızın altını çizmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta İzmir’de bütün yol arkadaşlarımızla birlikte İzmir dışından milletvekillerimizi ağırlama imkanımız oldu. Sahada birlikte çalışma imkanımız oldu. Ben bunun çok güzel bir deneyim olduğu kanaatindeyim. Onun için her şeyden önce bu işin organizasyonunu çok ince detayıyla yapmış olan İl Başkanımız ve İl Yönetimimize ve onlarla birlikte çalışmış olan tüm birimlere teşekkür ediyorum. Lojistik de çok iyiydi, çalışmayı yapanlara gönülden teşekkür ediyorum” dediği kaydedildi.

SALICI: EKSİKLERİMİZİ DE YOLDAŞÇA KONUŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR 

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, “İyi şeyler konuşarak çoğalır bunları anlatmamız lazım, deneyimlerimizden diğerleri faydalanmalı.  Ama görmüş olduğumuz eksikleri de konuşmazsak o zaman yaptığımız iyiliği de eksik bırakmış oluruz. Bardağın boş tarafını konuştuğumuz zaman aslında fotoğrafın tamamını çekmiş oluyoruz. İlçe Başkanları toplantısı olur, Danışma Kurulu olur ve buralarda genelde partide yapılan iyi şeyler konuşulur. Ama moral bozmadan motivasyonu artırarak, eksiklerimiz de yoldaşça konuşmaya ihtiyacımız var. İktidara giderken Genel Merkez Bazı adımları atıyor ve atılan bu bilinçli adımlar sizler tarafından nasıl okunuyor? Bunu doğru anlamamız lazım" dediği öğrenildi.  

SALICI: “ÜYE OLMAYAN KÖYLER VAR” 

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Ben sizden ayın 15’ine kadar sandık çalışmalarınızı tamamlamanızı istedim. Sağ olun siz de çok büyük oranda sandık sorumlularını gönderdiniz. Biz de aldık o sandık sorumlularını, elimizdeki diğer verilerle karşılaştırdık. 2018 yılında benim ilçe başkanım sandığa yazmış ama o sorumlu sandığın başına gitmemiş, ilçe başkanı tekrar yazmış. Bu rakamları paylaşmıştım. Bazı yerlerde sandık sorumlusu atayamamışız. Üyemiz olmayan mahalle ve köy sayısı 8’e düşmüş, sizde 8 görünüyor, genel merkezde 10 görünüyor, olabilir. Buna takılacak durumda değiliz ama bunu sıfırlamamız lazım. Üye sayısında artışa ihtiyaç var, tabi ki nitelikli üyelerle sayısı artırmalıyız, kuru bir artış istemiyoruz ya da önümüze geleni üye yapmak istemiyoruz. Parti aidiyeti yok sadece istatistiklerde iyi görünsün diye artış istemiyoruz. Bizim yapmış olduğumuz siyasi çalışmayı önce biliyor olmamız lazım. Bilmediğimiz çalışma bizim çalışmamız değil, siyasi çalışmaya matematik katmak zorundayız. Hangi ilçede olursa olsun üye sayısındaki artışa bakıyoruz, iyi haberler de var. Sizde 10 tane mahalle ve köyde üyemiz yok, Hakkari’de üyemiz olmayan yer , mahalle, köy kalmadı. Orası Büyükşehir değil, sınır noktası, bizim genel merkez olarak şöyle beslenmemiz lazım. ‘Başkanım bizim buraya heyet göndermemiz lazım, 5 tane milletvekili arkadaşımızı buraya göndermemiz lazım, burada 25 köy var, bu köyde yapacağımız çalışma bizim için kritik’ demelisiniz. Bunu kim yapacak, ilçe başkanı ve il başkanı… Biz genel merkezden bakıp o köyün kritik olduğunu anlayamayız” dediği belirtildi.   

ELİŞTİRİLERİNİ SIRALADI

“Sandık görevlileri listeleri için eleştirilerde bulunan Salıcı, “Bergama 297 sandık var, bu seçimde artabilir, ilçe başkanı 263 sandık görevlisi arkadaşımızı yazmış, yedekleri listeye koymuş, 293’ü tamamlayacak. Bu arkadaşların tamamını taradık, aralarında görev verilip göreve gitmeyen ama ilçe başkanımızın gözden kaçırıp tekrar yazdığı kimse yok. Yapması gereken asilleri tamamlamak. Buca, 978 sandık var, sandık görevlileri eksik, listeye 49 yedek yerleştirmiş, asiller tamamlanacak ama sandık sorumlusu olarak koymuş oldukları isimlerden 20 tanesi artık İzmir’de yaşamıyor. Olmaz! Buca’nın içinde bulunduğu seçim bölgesinde yaşamıyor bu insanlar. Buca’da listeye konulan arkadaşlardan 13 tanesi artık seçmen değil. Askere gitmiş, adres kaydını çıkartmış, mahkum olmuş, hayatını kaybetmiş olabilir. Ben size daha önce, arkadaşlar bu kişileri tek tek arayacaksınız dedim. Mahalle sorumlusunu çalıştırmak ilçe başkanının görevi. Kılcal damarlara sirayet edilmeli. Sadece ilçe ve il başkanını muhatap alarak siyaset yürütürsek başarılı olamayız. Mahallelere inip süreci doğru yürütmeliyiz. Çeşme, 102 sandık var, bunlardan, sandık sorumluları listesi eksik, yazılan listedeki arkadaşların 2 tanesi seçmen değil, 4 tanesi taşınmış. Karabağlar, listedeki 64 kişi taşınmış, 24 tanesi seçmen değil. Konak, 29 tanesi taşınmış, 11 tanesi seçmen değil. Bayraklı 13 taşınmış, 21 seçmen değil.  Menemen 9 taşınmış, 8 tanesi seçmen değil. İzmir’de toplam 297 kişi taşınmış, yüzlercesi seçmen değil. Bu tabloyu ben yaratmadım. Burada dertleşiyoruz, ben de sizinle dertlerimi paylaşıyorum. Bu tabloyu il ya da genel merkez yaratmadı, il başkanı yazmadı bu listeleri. Sizde ricam, hızlı bir şekilde tarayın. Mahalle sorumlularından gelen listeyi alıp buraya monte etmeyin. Birbirimizi kandırmayalım. Ben bu işlerin nasıl yapıldığını biliyorum, lütfen yapmayın. Hiçbir şey değişmeden seçime gidersek hiçbir şey değişmez. Bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Genel merkez iktidarın adımlarını atıyor, örgütümüzün bırakın bu adımlara uyum sağlamasını bu adımların önünde koşması lazım. Bu listeleri hızlıca değiştirin. İl Başkanımız da bir konsorsiyum kursun, siz değişimi yaptıktan sonra o listedeki arkadaşlar tek tek aranacak. İstanbul her seçimde bu standart çalışmayı yapıyor, ben il başkanıyken de yapıldı. İzmir’de böyle yapmanız lazım. Üye sayılarının değişimi listesi verildi. Üye meselesini ciddiye alın. Kadın ve gençlik kolları bu çalışmayı yapıyorsa teşekkür edip, önünü açın” açıklamasında bulunduğu kaydedildi.  

Örgütün akşam yemeğine belediye başkanlarının da katılacağı öğrenildi.