GÜNDEME BAKIŞ – Torbalı’da yapılan başkanlık seçimini CHP’nin adayı Mithat Tekin kazanmıştı. Seçimden sonra AK Parti iki flaş gelişmenin altına imza attı. İlk olarak CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçti. Seçimde CHP’nin adayına oy attığını söyleyen DEVA Partili Meclis üyesi İlknur Demirtaş bugün AK Parti’ye geçti.

ÖZUSLU’DAN SERT SÖZLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’ndan konuyla ilgili sert değerlendirmeler geldi. GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Özuslu, “O meclis üyesinin aslına rücu etmesi ile birlikte CHP grubunun, millet ittifakının fire vermediğini, aslanlar gibi adayanın arkasında durduğu ispatlanmıştır.

CHP’nin meclis üyeleri 2019 yerel seçimlerinde Torbalı halkının kendilerine verdiği oylarını namus bilip milli iradeye sahip çıkmışlardır. Rahmetli başkan Uygur’un kemiklerini sızlatmamışlardır. CHP’den istifa eden o meclis üyesi aslında oylamadan önce partimiz ile hem ruhen hem de resmi olarak üyelik ilişkisini bitirdi. Bu ispat edildi. Onu fire olarak kabul etmiyoruz. Oylama anında CHP’nin üyesi değildi. AKP’nin üyesi olmasına rağmen ajanlık yaparak CHP grubu içinde oturmayı kendi fıtratına ve siyasi anlayışına sığdırabilmiştir. Orada bulunan tüm AK Partililer de buna seyirci kalmışlardır. O alçaklığa sessiz kalmışlardır. Müsaade etmişlerdir. Bu siyasi ahlaksızlıktır” dedi.

‘AKP’YE’ OY ATTIM’ DİYE NİYE YALAN SÖYLEDİN?!

CHP’li Özuslu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu hanımefendi seçimden sonra CHP adayına oy attım’ dedi. Neden yalan söyledi? 3 gün sonra kafana taş mı düştü de uyandın? Sana, ‘CHP adayına oy attım’ açıklamasını zorla yaptırmadılar. Bu yalancılıktır! Aslına rücu eden meclis üyesi yalan söylemiştir. Torbalı halkına, partisine yalan söylemiştir. Kendisini kandırmıştır. Onun yalanlarına karnımız tok. Torbalı’da AK Parti’nin oyunları devam edecek. Kaybettikleri seçimi nasıl geri alabiliriz hedefini yönelik çalışmaları devam edecek. Bunun arka planında bu yatıyor. Mecliste başkanımız seçilmiştir. Torbalı’da temiz bir seçim olmuştur. Meclis iradesi tecelli etmiştir. Bunun ötesinde her söz boştur. Böyle siyaset olmaz. Herkes bunu içine sindirecek. Millet iradesini diye nasıl sürekli bağırıyorlarsa Torbalı’daki milli iradeye saygı duysunlar”