GÜNDEME BAKIŞ - Gazi İlkokulu, Saint-Joseph Ortaokulu ve İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, hayalini kurduğu Psikoloji Bölümünü 18 yaşındayken kazandı.

İSTANBUL’A GİTTİ
Oran, Boğaziçi Üniversitesi’nde okumaya başladı. Yıl 1994’e geldiğinde ise çok sevdiği annesinin hastalığıyla adeta yıkıldı ve bir anda İzmir’e dönmek zorunda kaldı. Ailesinin yürüttüğü işlerin başına geçen Oran, bu kötü olay yüzünden üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yoğun iş temposu da “eski” düzenine dönmesini engelledi.  Geçen süreçte de annesi kanser hastalığını yenmeyi başardı.

2018’DE AF ÇIKTI
2018’de üniversiteyi yarıda bırakanlar için af çıktı. Başkan Oran annesinin, “Benim yüzümden okulunu yarıda bıraktın, tamamla. Yoksa gözüm açık gidecek sözünden çok etkilendi” ve çok sevdiği üniversitesinin kapısını yeniden çaldı. Hayalinin peşinden giden Oran, ilk olarak İngilizce yeterlilik sınavı geçti ardından da dördüncü sınıfta veremediği dersi vererek 2019’un Ağustos ayında mezun oldu.

TÖRENE KATILAMADI ÇÜNKÜ…
Başkan Oran, Boğaziçi Üniversitesinde mezuniyet törenlerinin Haziran ayında gerçekleşmesi nedeniyle mezuniyet törenine katılamadı. Bu yılki tören ise pandemi nedeniyle Ağustos’a ertelendi. Oran, 25 yıl rötarla diplomasını almak için İstanbul’un yolunu tuttu.   

ÇOK MUTLUYUM
Duygularını Gündeme Bakış’a anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Gerçekten çok mutluyum. Boğaziçini kazandım ama mezun olmak nasip olmadı. Kötü günler geçirdim. Hayalimin peşinden gittim ve 25 yıl sonra mezun oldum. Bu konuyu seçim öncesi birileri siyasi malzeme bile yaptı. Annemin de katkısıyla üniversiteyi bitirdim. Şimdi mezunlar çocuğum yaşında. Farklı bir duygu. Mezuniyet töreni yarın akşamüzeri gerçekleşecek. Farklı bir duygu. İnsan azmettiği zaman başaramayacağı bir şey yok” dedi.