Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Karabağlar Meclis Üyesi ve CHP Gençlik Kolları İl Sekreteri Dila Koyurga’nın sosyal paylaşım platformu olan Twitter üzerinden 2013 yılında yaptığı öne sürülen paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Paylaşımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerdiği gerekçesiyle Erdoğan’ın avukatı tarafından İzmir Adliyesine yapılan şikayetin ardından ifadeye çağrılarak adliyeye sevk edilen Koyurga çıkarıldığı mahkemece “Adli Kontrol Şartıyla” serbest bırakıldı.

OPERASYONUN DEVAMI!
CHP’nin en genç belediye meclis üyesi olan 24 yaşındaki Koyurga’nın avukatı Ceren Gür Türkiye genelinde gençlere yönelik bir operasyon başlatıldığını öne sürdü. En yüksek adli kontrol cezasının verildiğine dikkat çeken Gür, “ Türkiye genelinde gençlere yönelik bir operasyon yapılıyor. Bu süreç CHP’li belediyelerin sosyal yardımlarının önüne geçilmek istenmesiyle başladı. Ardından da Adana Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’a yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Dila’nın yaşadıkları da bu sürecin devamı aslında, bu sürecin bir yansımasıdır. Bu operasyonun devamıdır. Kendileri hukuku çiğnediler ama biz yine “Hukuk” dedik ve hukuka güvendik. Verilen adli kontrol cezası en yüksek adli kontrol cezası. Yani verilebilecek en yüksek adli kontrol cezası verildi” dedi.

“DİLA ÇOK ETKİLENDİ, O PAYLAŞIMLARI HATIRLAMIYOR”
Dila Koyurga’nın yaşanılanlardan derinden etkilendiğini ifade eden Gür, “Kendisi böyle bir iftiraya maruz kaldığı için çok üzüldü. 2013 yılında kendisi henüz 16 yaşındayken yapılmış bir paylaşım. ‘Yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum. Bu Twitleri hatırlamıyorum’ diyor. Hatırlasa belki daha az etkilenirdi. Şu an 24 yaşında ve böyle bir suçtan mahkemeye, hakim karşısına çıkmak kendisini derinden etkiledi” dedi.