Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Gaziemir Meclis Üyesi ve Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, yıkılan polis lojmanlarıyla ilgili flaş bir iddiada bulundu. İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziemir Polis Lojmanlarının bulunduğu bölge için İzmir Valiliği tarafından yıkım ihalesine çıkıldığını, yıkım ihalesinin alandan molozların çıkartılmasını da kapsadığını ancak ihaleyi alan firmanın yıkımı yaptıktan sonra molozların tamamını alandan atmadığını, araziye yaydığını savundu. Arazide belediye ekipleriyle birlikte detaylı bir çalışma yapıldığını anlatan Kırmaz, "Aktepe'de eskiden polis lojmanı vardı, yaklaşık 50 bin metrekare bir alandan bahsediyoruz. Bu alan depremden sonra dönüşüme girdi. Duyumlarıma göre İzmir Valiliği yıkım ihalesi yapmış.  Bütün konutlar boşaltılarak, yıkıldı. Yıkım sırasında da büyük sıkıntılar yaşandı bölgede, çevre güvenliği sağlanmadan, sulama yapılmadan sürekli toz toprak içinde yıkımlar yapıldı. Yıkım yaklaşık 5 - 6 ay sürdü ve bu arada arazinin büyük bölümü de şahıslara satıldı" dedi. 

"ARAZİ KOTU 1.5 METRE YÜKSELDİ"
Alandan moloz dökümüne ilişkin şikayetler aldıklarını kaydeden Kırmaz, "Biz moloz dökümü ile ilgili şikayetler alıyoruz. Ancak biz moloz dökülen yolları temizledik ve ulaşıma kapattık. Artık alana moloz girme ihtimali de yok. Biz arazinin kotunun yükseldiğini fark ettik ve belediye ekipleriyle plankote çalışması yaptık. Arazinin tam anlamıyla mevcut kotlarını çıkaran bir çalışma yaptık ve gördük ki; 50 bin metrekarelik arazi ortalama 1 metre 30 santim yükselmiş. 'Ortalama' ifadesinden kasıt; yer yer 2 metreyi bulduğu yerler var. 50 bin metrekare arazide 1 metre 30 santim yükselti demek, arazide hala 65 bin metreküp moloz olduğunu gösteriyor. Yani İzmir Valiliğinin yaptırdığı ihale hala bitmemiş, bitmiş gibi görünüyor, yıkımı yapan firma yıkımını yapmış ve molozları almış gibi görünüyor ama almamış. Firma, araziyi çok güzel düzeltmiş, kalan arazi doğal arazi değil. Zaten doğal arazi olsaydı şu an yeşillenme mevsimi ama alanda yeşil yer yok. Alanda 65 bin metreküp moloz var. Bu 65 bin metreküp moloz, yaklaşık 5 bin kamyon moloz demektir. Çok devasa bir çevre felaketi ile karşı karşıyayız. 5 bin kamyon molozu yıkımı yapan firma atmadan alanda bıraktı. Bu bir çevre felaketidir. " ifadelerini kullandı. 

"HUKUKİ AÇIDAN DA SIKINTILI"
Çevre felaketinin yanı sıra konuya ilişkin hukuki sınıktı olduğunu da dile getiren Kırmaz, "Biz konuyla ilgili Gaziemir Kaymakamlığına yazı yazdık ancak henüz tarafımıza kaymakamlık ya da Valilik tarafından dönüş yapılmadı. Konuya belediye olarak bizim müdahil olabileceğimiz nokta, konuyu kaymakamlığa bildirmek. Bu moloz dışarıdan gelen bir moloz değildir, yapılan yıkımdan kalan molozdur. Bu durum hukuki açıdan sıkıntılı bir durum çünkü İzmir Valiliğinin ihalesini alan firma işi bitirmiş gözüküyor ancak iş bitmemiş, molozlar atılmamış, firma işi bitirmemiş" açıklamasında bulundu.