GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bornova’da geçtiğimiz hafta sonu Kazım Dirik Mahallesi’nnde delege seçimleri için sandık kuruldu. CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat kavalar, Ertürk Çapın, Bornova eski Belediye Olgun Atila, Baro eski Başkanı Özdemir Sökmen mavi listede yer aldı. CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve arkadaşları ise beyaz liste çıkardı. Seçimin sonucunda mavi liste kazandı.

İPTAL ETTİ
CHP Bornova İlçe yönetimi, seçime yapılan itiraz neticesinde seçimi iptal etti. Gerekçe olarak da Kadın Kolları MKYK Üyesi Perihan Yardımcı seçime müdahale etmesi gösterildi.

TEPKİ GÖSTERDİ
Eski İlçe Başkanı Kavalar, karara tepki göstererek, “Listede yer alan MKYK üyesi listesine çalışmayacak mı? Asim Güven de diğer listedeydi. O da çalıştı. Herkes kendi listesine çalışacak. Manisa’da Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel bir listede yer aldı. Almayacak mı? İnsanlar bir listedeyse o listeye çalışacak. Beyaz listede ilçe yöneticileri de vardı.  Ortada en ufak tartışma yok. İl yöneticisi de oradaydı. Sandıklar açılırken kameralar kayıt aldı. Herkesin gözü önünde olan bir seçimdi. İmza sayısı tuttu. Her şey şeffaf. İptal edin diye talimat mı geldi, bilemiyorum” dedi.