Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi, İlçe Belediye Başkanları ile birçok ilde toplantılar ve çalıştaylar yapmaya devam ediyor. Van ve Kayseri’de sahaya inen CHP’li Belediye Başkanları Gaziantep ve Antalya’da da toplantı gerçekleştirmişti. Toplantının üçüncü ayağı ise Samsun’da yapılacak. Henüz tam tarihi netleşmese de edinilen bilgilere göre toplantının Eylül ya da Ekim'de gerçekleşmesi bekleniyor. 

MEMNUNİYET ANKETİ YAPILACAK

Halkın belediyelerden memnuniyeti konusunda da illerde anketler yapılacak. Belediyelerin mali durumları ve harcamaları da mercek altına alınacak. 

BELEDİYE BAŞKANLARI SUNUM YAPACAK

CHP Genel Merkezi belediyelerin performansını ölçecek. İl, ilçe, belde belediyelerin tamamı yapılan projeler konusunda genel merkeze rapor sunacak. 

BELEDİYELER YOKSULLUK ENVANTERİ ÇIKARACAK

Belediyeler, yoksulluk envanteri çıkararak sosyal yardımlara da ağırlık verecek. Genel merkez bu yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istiyor. Belediyelerin mali durumları mercek altına alınacak. 

TARIM PROJELERİ ÜRETİLECEK

Kılıçdaroğlu ayrıca, yerelde tarımın desteklenmesi için de belediyelerden proje istedi. Böylece istihdamın artırılması hedefleniyor. Belediyelerin tarım programları da tüm detayları ile değerlendirilecek