GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bayır, parti geleneğinde parti içi demokrasinin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. CHP’de sağ partilerde olduğu gibi tepeden inme adaylarla seçime gidilmediğini belirten Bayır, “Eğer siz tek aday’ derseniz o zaman devreye yerel yönetimler girer. Adayları da belediye başkanları belirlemiş olur. Bu da doğru sonuç vermez. Biz aynı fabrikada üretilmiş robot değiliz. Halkın partisiyiz. Partinin kanatları vardır. Böyle olması doğaldır. Partide neden çok seslilik var? Demokrasi var. Danışma kurularını neden yaparız? Seçimler olup bitmiştir. Kimi mutlu kimi mutsuz olmuştur. Herkes eteğindeki taşı kurullarda döker. Dışarı çıkıldığında da  bunlar konuşulmaz. Partinin birliği ve bütünlüğü böyle sağlanır. Kongreler öncesi belediye başkanlarıyla mı uzlaşacaksınız? Geçmiş dönemde il delegeleri işe alındı. O zaman da partinin uzlaşı adayı değil belediye başkanları adayı konuma geliyor isimler. Devreye iş aş devreye giriyor. Tüzüğümüze göre ilçe başkanları meclislerin grup başkanıdır. Denetim ilçe başkanıdır. İlçe başkanları belediyelerde sosyal demokrat kararlar alınıyor mu alınmıyor mu ona bakar. İlçe başkanını belediye başkanını güdümüne girerse kim kimin amiri oluyor? O zaman da denetim mekanizmasını ortadan kalkar. Belediye çalışan isimler yönetimlere girmemeli” dedi.

ÜYEYİ VE DELEGEYİ RAHAT BIRAKMAMIZ LAZIM!
Delege seçimlerinin tamamlanmadan ilçe kongre ile ilgili yorum yapmanın doğru olmayacağını savunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Üye ve delegeyi rahat bırakmak lazım. Kavgasız gürültüsüz bir il başkanı olmalı. İl başkanının Büyükşehir Belediye Başkanına tabi olacak anlamı asla çıkarılmamalı. İl başkanı yeterli deneyim ve birikimine sahip olmalı. Birilerinin adayı olmamalı. Kimsenin adayı olmamalı. Partinin adamı olmalı!” dedi.

“Mevcut il başkanın gelişi fauldü” diyen Bayır, “İl Başkanı Deniz Yücel iyi niyetli ama kişisel olarak söylüyorum yeterli bulmadım. Çok daha umut beslemiştim. Danışma kurullarının çoğuna gitmedi. Örgütün etkinliklerine katılmaması doğru bulmuyorum. Bunu sordukları verdiği cevap da doğru değil. AKP ve MHP il başkanlarına yeterli cevap vermemesi hep dikkatimi çekti. İl Başkanlığı ağır bir görev. Bu sefer üye özgür olacak. Aziz Bey delegasyon konusunda profesyonelleşmişti. Aziz Bey’in  Gece yarılarına kadar bu işlerle uğraştığını biliyorum. Tunç Bey’in bunları yapmayacağına inanıyorum” dedi.