Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir’de 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için hareketlilik devam ederken, partili kadınların belediye başkanlığı aday adaylığı sayısının az olması dikkatlerden kaçmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 2 dönem CHP İzmir Milletvekilliği yapan Canan Arıtman ile CHP Parti Meclisi eski üyesi ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık yarışa girdi. İlçe belediye başkanlığı için ise 36 partili kadın aday adaylığı başvurusunda bulundu.

BAŞVURU SAYISI AZ
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, kadınların başvuru değerlendirdi. Başvuru sayısının beklentilerin altında olduğunu kaydeden Balcı, “Başvuru sayısı az. Bazı ilçelerde  ise hiç başvuru yok. Meclis üyeliği için de aynı durum geçerli. Genel merkez başvuru yapan kadınların değerlendirmesi talebimiz var.  Aday adaylığı için partilinin başvuru süresi doldu. Memurlar için başvuru süresi devam ediyor. Başvuru olmayan ilçelere genel merkez tarafından görevlendirmeler olabilir” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’DE BİR KADIN BAŞKAN YAKIŞIR 
İzmir’de kadın temsilinin artması yönünde çaba sarf ettiklerini dile getiren Balcı,  Büyükşehir’e kadın bir başkan yakışır. Biz sadece belediye başkanlığı için bunu söylemiyoruz. Kentimizde kadınlar temsilinin artması yönünde çalışıyoruz. Yönetimlerde çok sayıda kadın adaylarımızın görev almasını talep ediyoruz” diye konuştu.  

İLÇELERİN KADIN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU TABLOSU
Aliağa’da 1, Bayraklı’da 4, Balçova’da 1, Bornova’da 2, Selçuk’ta 2, Konak’ta 3, Buca’da 3, Urla’da 4, Çeşme’de 3, Çiğli’de 3, Foça’da 2, Karşıyaka’da 1, Güzelbahçe’de 3, Kemalpaşa’da 1, Narlıdere’de 2, Seferihisar’da 1 kadın partili belediye başkan aday adayı oldu. Karabağlar, Bergama, Beydağ, Bayındır, Dikili, Gaziemir, Kınık, Kiraz, Tire, Ödemiş ve Torbalı’da ise kadın aday adayı başvurusu olmadı.