Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karşıyaka Kadın Kolları yönetiminden 6 isimin istifa etti ve Buket Fatoş Erol’un başkanlığı düştü. Erol, istifa eden yöneticileri ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’yı hedef alarak sert açıklamalarda bulundu.

BAŞKA HESAPLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM!
İstifalar geçirmeden önce başkanlığı düşen Erol’u iki kez aradığını ve kendisine ulaşamadığını belirten Başkan Balcı, “Yönetim istifa etti, kendisi düştü. Ben 4 yıl boyunca kimseyi görevden almadım. Düşen yönetimde benim önerdiğim bir tane bile isim olmadı. İstifa eden veya etmeyenler içinde… Kendisini bunu çok iyi biliyor. Bu aşamaya nasıl geldiğini kendisinin sorgulaması lazım. Seçime bir ay kala yakınım olmayan bir ismi arar mıyım? Ben bunu yapmam. Bunun akıl tutulması olması lazım. Başka hesapların olduğunu biliyorum. Buna beni kurban etmeye çalışıyorlar. İstifalar yönetimden geçirmeden önce Buket Fatoş Başkanı iki kez aradım. Kendisi telefonlarıma cevap vermedi.  Zaten tüzüğümüzün 24’üncü maddesi nettir, gelen istifalar hemen kabul edilir ve yerine atamalar yapılır diye. Herkes o yönetimin kendisine yakın olduğunu biliyor” diye konuştu.  

YENİ BAŞKAN İNETAŞ’IN TOPARLAYICI ÖZELLİĞİ VAR 
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, tüzük gereği istifaları kabul ederek, Erol’un yerine Kadın Kolları İl Sekreteri Nesrin İnetaş’ı atadı. Balcı, “Nesrin Ateş, atamanın nedeni ise, yıllardır Karşıyaka’da siyaset yapıyor ve herkesi toparlama özelliğine sahip olmasıdır. Atamayı yaparken buna dikkat ettim. Yeni yönetim oluşturuyorum. Herkese yakın isimler bulunuyor. Bu ithamlara rağmen yapacağım. Ne derseler desinler onların mertebesine inmeyeceğim” dedi.