Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Gündeme Bakış'a özel açıklamalar yaptı. Parti Meclisi’ni, “Partinin mutfağı” olarak tanımlayan Arslan, yediden yetmişe tüm vatandaşların daha refah, sağlıklı, mutlu bir ülkede yaşaması için birçok politikanın, parti meclisinde oluştuğunu ifade etti. Arslan, “Parti meclisine girdikten sonra, milletvekilliğinin yanında örgütsel birtakım görevlerimiz de oldu. Daha da yoğunlaştık. Parti meclisi, partiyle ilgili önemli kararların alındığı bir organ. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle ilgili konuların tartışıldığı, yerel yönetimler bildirisinin tartışıldığı, birçok örgütsel sorunun ve çözümlerinin tartışıldığı, günlük sıcak siyasetin sürekli konuşulduğu ve aslında partinin de mutfağı burası. Bir konuda nasıl davranılması gerektiği, nasıl açıklamalar yapılması gerektiğinin kayıt altına alındığı, o bildirilerin de onaylanıp parti notu haline geldiği bir organ parti meclisi. Sıcak siyasetin dışında, bizim şu an üretmiş olduğumuz, parti sözcülerimizin dile getirdiği birçok bilgi, politika notu parti meclisinden çıkar. Bu anlamıyla da yoğun bir çalışma temposuna sahiptir. Parti Meclisimizde de alt çalışma grupları var. Bilim Kültür Platformu var, bir grup yoksullukla ilgili, bir grup yolsuzlukla ilgili, bir başkası ekonominin dünü, bugünü, yarını üzerine çalışıyor. Bir çalışma grubu tarımla ilgili politika notları oluşturuyor. Sanayiciye yönelik, esnafa yönelik ciddi çalışmalar yapılıyor. Yani çok büyük yoğunluğun olduğu ciddi bir siyaset mutfağı. Bir konu araştırılır, üzerinde günler süren yoğun mesai harcanır, birçok paydaşla görüşülür ve bir rapor hazırlanır. Örneğin parti içi eğitimle ilgili bir yönetmelik hazırlanacak, parti içinde bir grup hazırlar, gelir sunar, parti meclisi  üyeleri bunu tartışır, konuşur, olgunlaşır, bir sonraki parti meclisinde bu konuda bir anayasa oluşur. Parlamenter sisteme nasıl geçeceğiz, eski parlamenter sistemler, şu an yerine koyacağımız bizim düşündüğümüz güçlendirilmiş parlamenter sistem nasıl olmalıdır? Cumhurbaşkanlığının, yargı, yasama, yürütme erkinin, kuvvetler ayrılığının nasıl olması gerektiği gibi birçok noktanın tartışıldığı ve politika notuna dönüştürüldüğü bir yer burası” dedi. 

“PARTİ MECLİSİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm parti meclisi üyelerine adeta bir baba şefkatiyle yaklaştığını ifade eden Arsalan, “Ben Parti Meclisi  Üyesi olmaktan dolayı çok mutluyum. Düşündüğünüzü rahatlıkla ifade edebileceğiniz bir Genel Başkan var orada, kızmaz, dinler, anlar… Genel Başkanımızın bir de şöyle bir özelliği var, kendine ‘Evet diyeni değil, ‘Hayır’ diyeni dinlemeyi sever. Çünkü ‘Hayır’ diyenin neden farklı düşündüğünü öğrenmek ister, eğer farklı düşünen kişinin, düşüncesi onu ikna edecek kadar güçlüyse, ‘Evet arkadaşlar, arkadaşımızın bu düşüncesi değerli, bunu not alalım’ der, yanlış düşünüyorsak da bizi bir baba şefkatiyle ikna eder. Bu çok önemli bir ortam. Parti meclisi yarın milletvekili listelerinin onaylanacağı, Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği, yeri geldiğinde belediye başkan adaylarının belirlendiği bir mutfak. Orada olmak yoğun bir çalışma temposu getiriyor ama aynı zamanda mutlu ediyor. Türkiye’nin geleceğine katkı sağladığınızı hissettiğiniz bir yer. Orada güzel şeyler oluyor” açıklamasında bulundu. 

“İLK SEÇİMDE MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR OLACAK”
Millet İttifakı’nın emin adımlarla iktidara yürüdüğünü aktaran CHP’li Ednan Arslan, “Sistem artık ittifaklar sistemi… Bu sistemi getirenlerin savundukları en büyük argümandı, ‘Artık bundan sonra koalisyon olmayacak’ diyorlardı. Gelinen noktada ise seçim olmadan koalisyonlar var. İttifaklar sonuç itibariyle siyasi koalisyonlardır. Biz İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Partiyle bir Millet İttifakı oluşturuyoruz, diğer taraf ise Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisiyle Cumhur İttifakı’nı oluşturuyor. Sonuçta daha seçimlere girmeden, ittifaklar yani koalisyonlar, ortaklar oluşuyor. Millet İttifakı’nın, iktidar zamanı olduğunu biz değil, halk söylüyor. Özellikle bizim daha önce az oy aldığımız yerlerde karşılaştığımız ilgiye baktığımızda, bu iş Millet İttifakı lehine bitecek gözüküyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlk seçimde Millet İttifakı iktidar olacaktır” dedi. 

“GÖNLÜMDEN GEÇEN KILIÇDAROĞLU’DUR”
“Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı” sorusunu yanıtlayan Ednan Arslan, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalar yaptı. Millet İttifakı paydaşları masaya oturur bu konuda karar verir. Şahsi olarak benim isteğim ise, her siyasetçinin gönlünden, siyaset yaptığı partinin Genel Başkanının aday olması geçer. Benim gönlümden Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması geçer. İYİ Partili bir arkadaşımızın gönlünden kendi Genel Başkanı geçer ama Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, biz burada Millet İttifakı’yız. Belirli ilkeler çerçevesinde bir araya gelmiş, ülkenin kaderini değiştirmeye adayız. O yüzden sadece bir partinin ‘Benim adayım bu’ diyerek ortaya çıkabileceği bir iş değil bu. İttifak oturur, bu konuda kararını verir” dedi.