GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin  Alper, Gündeme Bakış TV’ye konuk oldu. CHP’li Alper, “6 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum. Bayraklı’da göreve geldiğimizden bu yana adamcılık politikası uygulamadık. CHP’ye hizmet eden kim varsa onunla çalıştım. Mahalle listelerinde farklı renkler çıkıyor ben tüm renkleri bir araya topladım, öyle çalışıyorum. Delege seçimlerinde bazı arkadaşlarımız tüzüğü, plan programı bir kenara bırakarak farklı hareket ediyor biz de böyle bir durumla karşılaştığımızda ilçe başkanlığımızın bize verdiği görevi yani gerekeni yapıyoruz. 24 mahallede sandık kurarak kimseyi ötekileştirmeden seçimimize yapacağız” diye konuştu.

BABAMIN OĞLU BİLE OLSA TANIMAM
Partiye zarar vermemek için ilçe ve belediye başkanlarının uyum içerisinde çalışmalarının gerektiğini, söyleyen Alper, “Seçilmiş belediye başkanları, ilçe başkan ve yöneticileri partiye zarar vermediği sürece birlikte hareket etmelidir. Belediye başkanı halka hizmet üretecek, ilçe başkanı da aynı şeyi yapacak. Kaldı ki bunu iyi yaptığımızda seçimlerde karşılığını zaten alıyoruz. İlçe başkanı ve belediye başkanı kavgalarını mantıklı bulmuyorum. Ama partiye zarar söz konusu ise babamın oğlu da olsa tanımam” dedi.

HASAN KARABAĞ İLE GÖRÜŞMÜYORUM
“Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ ile görüşüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Alper, “Görüşmüyorum, kimseyle yolumu ayırmadım. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Sayın Sandal yola çıkınca sonra hep birlikte çalıştık, hizmet ürettik, ben buradan tüm Bayraklı’ya, kadın kollarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize, İYİ Parti Bayraklı’ya herkese teşekkür ediyorum, onların desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını 3’üncü defa yaptık. Bayraklı’nın kuruluşundan bu yana tarihi bir oy aldık, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Halkın sevgisiyle bütünleştik, herkese kapımız açık, gücümüz yettiğince herkese, hiç kimseyi ötekileştirmeden yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

BENİ YALKA OLARAK ELEŞTİRENLER…
“Benim belediye başkanlarımıza olan tavrımı ‘yalaka’ diye eleştirenler, başkanla görüşmek için merdiven altında bekliyor” diyen Alper, “Komisyon ve meclis toplantılarında katılmada Türkiye’de rekor bendedir diye düşünüyorum.  Bayraklı kurulduğundan beri tüm meclislere katılmış bir ilçe başkanıyım bir iki istisnam vardır, kapalı gruplara da, meclis toplantılarına da katılmamın sebebi birlik ve beraberliktir. Tüm örgütümü de davet ediyorum, mesaj atıyorum. Neden kavga edelim, mutlu olalım. İlçe başkanları bürokrasiye hükmeder, yön verir, CHP üyeleri delegeleri ne kadar güçlü olursa iktidara o kadar yakın oluruz. Hatalarımız var benim de var ama geçmişe takılıp kalmayıp, bir adım ileri gitmeliyiz, başarının peşinde koşmalıyız. Hiçbir mahallede taraf değilim, ben Cumhuriyet Halk Partisi tarafındayım. Bu parti içi bir yarıştır, zaman ayırıp, mücadele edebilecek, hizmet üretecek insanların seçilmesi lazım. Bayraklı’da dedikodu yapan arkadaşlarımız var, ben bunları dikkate almıyorum. Aksini iddia edene hodri meydan, önce adam olacak bu dedikoduları yapanlar” diye konuştu.  

BİZ KİMSEYİ ŞİKAYET ETMEYİZ!
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları ziyaretle ilgili bilgi veren Alper, “Gruba katıldık. Genel başkanımızla görüşme talebimizi ilettik ve görüştük, biz bir sonraki seçimde iktidara gideceğiz ve kimsenin şüphesi olmasın iktidar olacağız. Biz iktidara giderken üç beş kişinin ayak oyunlarına kulak asamayız, asmayız. Biz iktidar kadrolarını oluşturuyoruz. Bakan çıkartacağız. Genel başkanımız çok mutlu, bize zaman ayırdı, bizim tek sorunumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçimde neden iktidar olamadığıdır. Hakkımızda bazı kişiler yok şikayet etmeye gitti gibi safsatalar ürettiler, bizim kimseyi şikayet etme gibi bir durumumuz yok, çıkar aslanlar gibi ikazımızı yaparız” dedi.

GENEL BAŞKAN NE TALİMAT VERDİYSE O OLUR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday önerisi hakkında yorum yapan Alper şunları söyledi:
“Genel başkanımızın önerisini tartışmak bizim haddimiz değil, biz onu uygularız, tüzüğümüzde bu vardır, yazılı olmayan kurallar da vardır, etik, ahlak gibi... Bizim partimiz savaş meydanlarında kurulan bir parti, biz birilerini mutlu etmek ya da karşımıza almak için aday çıkartmıyoruz. Tunç Bey, İzmir’e hizmet etmek için çalışıyor, yeni bir yönetim anlayışla muhteşem bir kurulum yarattı, tebrik ediyorum, biz bunu destekliyoruz. Uzlaşı adayı hususunda Genel Başkan ne talimat verdiyse o olur. Bazı arkadaşlar haddini aşarak demokrasiyi farklı yerlere çekiyor. Sandığı kurarız, delege, üye kararını verir.”

HAK EDEN KAZANSIN
Kongrelerde kimseyi desteklemeyeceğini ifade eden Alper, “Bayraklı’da Cumhuriyet Halk Partisi hep birlikte çalışıyor, birini desteklemek gibi bir durumumuz yok, il başkanımız ile istişare içindeyiz, mahallelere sandıklarımızı kurup ikiye bölebiliriz ya da milletvekili ön seçimleri usulünü uygulayabiliriz. Genel Başkanımız aday olduğunda 6 bin kişi sandığa geldi, herkes birbiri ile kaynaştı. 24 mahallenin sandığını bir araya koyarak, yemekli bir durum da olabilir. Herkes birbiri ile kaynaşır, kimseye takıntım da yok, karşı da değilim, hak eden hizmet üretecek kişiler seçilsin. Kazanan ilçeye geliyor, kaybeden gelmiyor, hepinizi yazalım, herkes olsun amacımız CHP’nin iktidarıdır” diye konuştu.  

ADAY DEĞİLİM, DELEGE DEVAM ET DERSE EDERİM
Kongrelerde aday olmadığını, delegenin kendisini başkan görmesi halinde devam edeceğini belirten Alper, “3 dönemdir bu işi yapıyorum, bu bir meslek değil, herkes en fazla 3 dönem yapmalıdır. Bazı arkadaşlar konuya hakim değil, ileri geri konuşuyor. Ön seçim için önerge veren biziz. Bakın ön seçim tüzükte yok, fakat 10 kişiden fazla olan mahallelerde sandık kurduk, hepsiyle çalışıyoruz. Bana karşı olan arkadaşlarımız vardı, onlar bile bu listeye girdi benimle çalıştı. Bir üyemle dahi sıkıntım yok. Ben ‘’adayım’’ dersem nasıl mahallede seçim yapacağım. 400 delege ne derse o olacak, parti kültürü budur. Ben ‘aday değilim’ dedim, delegem karar verir, beni başkan olarak görmek istiyorlarsa ben devam derim, başkası olursa o devam eder” dedi.

İL BAŞKANIMIZ ÇOK BAŞARILI SÜREÇ GEÇİRDİ
Deniz Yücel’in zorlu süreçte başarılı olduğunun altını çizen CHP’li Alper “Bence Sayın Deniz Yücel zor bir süreçte göreve geldi. Yerel seçimlerde CHP’li ilçe ve il başkanlarının işleri gerçekten çok zor. İnanılmaz bir talep var. Herkesi de mutlu etmek mümkün değil. Etkili olma oranı ilçede yüzde 15 ise ilde ise yüzde 40’tır. Genel merkezimiz, parti meclisimiz, genel başkanımız var. Bütün bu kıstasları yan yana koyduğumuzda sayın il başkanımızın bu süreci çok başarılı bir şekilde geçirdiğine inanıyorum. Bu benim kendi şahsi görüşümdür. Kongre sürecinde kendisinin karşısında Sayın Utku Gümrükçü’yü destekliyordum. Başkan seçildikten sonra il ve ilçe başkanları ilişkileri içerisinde saygı ve sevgi çerçevesinde çalıştık. Bayraklı’ya verdikleri desteklerden hem kendisine hem de il yönetimine teşekkür ediyorum.

DENİZ YÜCEL İSMİ ÜZERİNDE HERKES UZLAŞIR
“Deniz Yücel, göreve devam etmeli mi ve uzlaşı adayı olur mu sorularına cevap veren Alper, “Bence görevine devam etmeli. Etmemesi için bir sebep yok. Deniz Yücel ismi üzerinde herkes uzlaşır. Bir sıkıntı yok” dedi.

BAYRAKLI’NIN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM
“Bayraklı’nın Büyükşehir’den en büyük beklentisi kentsel dönüşümdür” diyen Alper,  İzmir’in de beklentisinin kentsel dönüşüm olduğunu düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Sayın Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarımızın gündeminde kesinlikle kentsel dönüşüm olduğuna inanıyorum. Hızla bunun aşılacağını inanıyorum.  Maalesef bir kentsel dönüşüm projesi vardı, bir tıkanma yaşandı. Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Serdar Sandal’ın da kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi için büyük bir çaba harcadığını biliyorum. Bitirdikten sonra Büyükşehir Belediye başkanımıza bir sunum yapacak. Tunç Başkanımızın desteğiyle bunu hayata geçireceğiz. Çünkü Sayın Tunç Soyer’in Bayraklı’nın arka mahallerine dokunacağı sözünü vermişti. Ben mutlaka arka mahallelere dokunacağına inanıyorum. Sayın Tunç Soyer’in Sayın Sandal’a şimdiye kadar destek verdiğini görüyoruz. Tunç Soyer’e pazaryeri ve şimdiye kadar yaptığı yatırımlardan dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.