GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de önümüzdeki ay başlaması beklenen kongreler öncesi hareketlilik yaşanıyor. Aralarında CHP’de gençlik kolları il başkanlığı ve il yöneticiliği gibi farklı görevlerde bulunan Orhan Karaoğlu, yerel seçimlerde MYK’dan ismi Buca Belediye Başkanlığı için çıkan ancak PM’nin vetosunu takılan Aydoğan Hepdemirgil’in bulunduğu bir grup partili, partinin “akil isimlerini” ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyor. Partililerin, kongre sürecinde partide yaşanacak olası kavgaları önlemek ve partiye emek veren isimlerin dikkate alması için farklı isimlerle görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ
Karaoğlu ve Hepdemirgil’in aralarında bulunduğu partililer önceki gün Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atilla’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer alması dikkat çekti. Partililer Kocaoğlu’nun tesadüfen orada olduğunu bildirdi. Görüşmede, seçim sonuçlarının değerlendirildiği ifade edildi.

BEN KARIŞMAYACAĞIM
Kocaoğlu’nun partililere, “Seçimlerden sonra örgütte bir dağınıklık oldu. Süreçte kırılanlar, küsenler, kızanlar oldu ki bu da normal. Bunun giderilmesi gerekiyor. Ancak ben hiçbir şeye karışmayacağım. Ne delege seçimlerinde ne de kongre sürecinde olacağım” dediği öğrenildi.   

FOTOĞRAF ÇEKİYORUZ
Gündeme Bakış’a konuşan Karaoğlu, “Alanda bir boşluk var. Farklı gruplar bu alanı sosyolojik olarak olumlu/olumsuz doldurabilir. Biz örgütün fotoğrafını çekiyoruz. Örgütün içinden gelen isimlerle görüşüyoruz. Bunlar arasında ilçe başkanlarımız da var. Örgütün ağırlığını koyması gerekiyor. Fotoğrafı çekip Genel Başkanımızla da paylaşacağız” dedi. Hepdemirgil ise, “Olgun Bey’le Büyükşehir meclisinde çalıştık. Nezaket ziyaretinde bulunduk. Aziz Bey de tesadüfen oradaydı. Hasret giderdik. Aday adaylığım sürecimde en büyük mağduriyeti biz yaşadık. Parti örgütümüzün güçlenmesi, partinin vicdanına uygun yapılar oluşması yönünde temennilerde bulunduk. Samimi bir ortam oldu. Bunun altında başka bir şey yok” dedi.