Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un başkanlığı ilçe yönetiminden 10 kişinin istifa etmesiyle düşmüştü. İstifa edenler yaptıkları açıklamada Susmuş’un yönetim tarzını sert dille eleştirmişti. Susmuş ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı hedef almıştı.

SÜREÇ SÜRÜYOR

1 Kasım’da yaşanan istifaların ardından Bayraklı’ya hala kayyum heyet atanmadı. Eğer bir değişiklik olmazsa önümüzdeki hafta başında MYK’da kayyumun başına atanacak isim belli olacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in bu hafta yoğun bir şekilde partisinin Bayraklı’daki dinamikleri ve ismi geçenlerle görüşme yapması bekleniyor.

SANDAL’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gündeme Bakış’a konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sandal, belediyeye karşı hareket eden birisi olmadıkça kimsenin karşısında olmayacağını söyledi. Sandal, “Burada dikkat edilmesi gereken hususlar var. Birincisi ilçe başkanı olacak arkadaşımız milletvekili seçiminde aday olmayacak. Yani görevinden istifa etmeyecek. Aynı şekilde belediye başkan adayı ve meclis üyeliği adaylığı için koltuğu bırakmayacak. Bunlar çok önemli. İzmir Büyükşehir’le, Bayraklı Belediyesi ile uyumlu çalışacak. İl yönetimiyle kavgalı olmayacak. Toplumun farklı kesimlerine eğilebilecek bir olması gerekiyor. Ben daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum. Partiye emek veren herkes ilçe başkanı olabilir. Ancak az önce söylediklerim eminim herkesin kıstası ve beklentisidir” dedi.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR

İl Başkanı Yücel’in ve Başkan Sandal’ın, “Kayyumun başına atanacak kişi ilçe kongresinde aday olmalı ve seçimi kazanmalı” görüşüyle hareket ettikleri belirtiliyor. CHP’de iki dönem Bayraklı İlçe Başkanlığı yapan Levent Ölçer’in ismi bu noktada öne çıktığı belirtiliyor. Bu hafta yapılacak görüşmelerin sonucunda ismin netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan kulislerde eski Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Belediye Şirketinin başında olan Gaffer Akyel, eski meclis üyesi Ali Alan, Remzi Palabıyık gibi isimler dillendirilmeye devam ediyor.