Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) – CHP Bayraklı’da 10 yöneticinin istifası sonrası İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un başkanlığı düştü. Tüzük gereği MYK tarafından ilçeye kayyum heyet atanacak. Kayyum, partiyi 45 gün içerisinde seçime götürecek.

İSİMLER HAVADA UÇUŞUYOR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, kayyum heyetinin başında olacak isim arayışına başladığı öğrenilirken sürecin 15 Kasım’da yapılması beklenen MYK toplantısında şekillenmesi bekleniyor.

SANDAL BAZI İSİMLERLE GÖRÜŞÜYOR

İstifa sürecinin hiçbir noktasına karışmadığını açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın, partililerle görüş alışverişinde bulunduğu ve nabız yokladığı öğrenildi. Sandal’ın şimdiye kadar bir ismi işaret etmediği bildirildi.

ÖLÇER İSMİ ÖNE ÇIKTI

Şuana kadar kulislerde CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer ismi öne çıktı…Görev döneminde kavgadan uzak duran tavrıyla dikkat Çeken Ölçer’in kayyumun başında atanma ihtimali bulunuyor.

SUSMUŞ’TAN YAKIN ÇEVRESİNE: VARIM

Yönetiminin düşmesinin ardından zehir zemberek açıklamada bulunan eski İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un yakın çevresine, “İlçe kongresinde yeniden aday olacağım” dediği ifade edildi.

ARDA İSTİYOR

Son ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olan ancak son anda adaylıktan çekilen Serkan Arda’nın ismi kulislerde sıklıkla dillendiriliyor. Büyükşehir’de çalışması handikap olarak değerlendiren Arda’nın kendisine görev verilmesi ya da ilçe kongresinde yeniden aday olması durumunda Büyükşehir’den ayrılabileceğini yakın çevresiyle paylaştığı bildirildi.  

ÇOK FAZLA İSMİN ADI GEÇİYOR

Kayyum için eski İl Yönetici Metin Güler, eski Meclis Üyeleri Hatice Tatlı, Ali Alan, eski Meclis Üyesi Remzi Palabıyık’ın ve Bayraklı Belediyesi’nin Şirket Müdürü Gaffar Akyel’in da adı kulislerde dillendiriliyor. ‘Ağabey’ formülünün devreye girmesi durumunda Palabıyık’ın partiyi kongreye götürebileceği ve daha sonra kenara çekileceği kaydediliyor.  

Öte yandan istifa eden isimler arasında yer alan Kemal Kaygül’ün de ilçe kongresi öncesi nabız yokladığı belirtiliyor.