GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in komşu ilçeleri Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla’da delege seçimleri öncesi hareketlilik yaşanıyor. 2012’den bu yana Balçova İlçe Başkanlığı yapan Aygül Eryılmaz, Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile uyumlu bir çalışma yürüttü. Eryılmaz, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Çalkaya’nın adaylığının YSK’ya takıldığı süreçte tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Eryılmaz, Fatma Çalkaya’nın aday yapılmasına tam destek oldu.

DÖRDÜNCÜ DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR!
Parti kulislerinde Eryılmaz’ın delege seçimlerine hazırlandığı konuşuluyor. Eryılmaz’ın karşısına ise parti içi muhalefetin aday çıkarma arayışında olduğu öğrenildi. Yerel seçim sürecinde belediye başkan aday adayı olan bazı isimlerin bu noktada girişimlerinin olduğu belirtiliyor. Muhalefet, “Mehmet Ali Çalkaya kendisi aday olamadı eşinin aday olması için bastırdı. Bu parti içinde kabul edemez” savından yola çıkarak partilileri etkilemeye çalışıyor. 2012’deki kongrede aday olan ve kaybeden İsmail Yıldız’ın aday olabileceği ifade edilirken Ayhan Kindik’in adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Kindik’in muhalefetin ortak adayı olma noktasında girişimde bulunduğu kaydedildi. 

ALİ ENGİN KİMİ İŞARET EDECEK
CHP’nin değer ilçelere göre sakin ilçesi Narlıdere’de ise partinin deneyimli ismi, Belediye Başkanı Ali Engin’in kimi işaret edeceği merakla bekleniyor. İlçe başkanının kadın olması noktasında bazı girişimler olduğu ifade edildi. Mevcut ilçe Başkanı Şahin Fırat’ın ise nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

ÇOK SAYIDA İSİM VAR
Kulislerde eski meclis üyesi Nurettin Gömek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gönüllü ekibinde yer alan Ergin Demir, eski meclis üyesi Devrim Kırlangıç, eski meclis üyesi Tibet Foçalı, Asuman Karapança, Ferudun Gülel, Bahar Özgören ve yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Hakan Kılıç’ın isimleri adaylık noktasında telaffuz ediliyor.

Belediye başkan aday adayı Öztürk Kurt’un da partililerle sık sık görüştüğü kaydedildi.

BİLGEN “TEK ADAY” MI OLACAK?
Güzelbahçe’yi ise birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre bekliyor. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin tam desteğini alan, CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in seçimlere tek aday olarak girmesi bekliyor. Bilgen’in yakın çevresine, “Eğer bir görev verilirse bunu en iyi şekilde yaparız” dediği belirtiliyor. Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Nilay Kökkılınç’ın da ismi kulislerde adaylık için dillendiriliyor. 

URLA’DA ORTALIK TOZ DUMAN!
Urla’da ise parti kongresinin ekipler arasında büyük bir mücadeleye sahne olması bekleniyor. CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  CHP Urla İlçe eski Başkanı Bahri Yalaz’ın da adaylık için ismi kulislerde konuşuluyor. CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı ve partinin Urla’daki güzlü ismi Murat Gül’ün güç birliği yaptığı, bu yapının Mustafa Karasakal’ı ilçe başkanlığı için hazırladığı öne sürülüyor.

OĞUZ SÜRECİ İZLİYOR
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ise süreci izlediği ve şimdilik herhangi bir şekilde topa girmediği ifade ediliyor.

YARIN: GAZİEMİR-MENDERES-TORBALI