Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından görevden alınan Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın yerine kimin atacağı ilçede krize neden oldu. İlçede yapılan görüşmeler neticesinde geçtiğimiz dönem Belediye Başkan aday adayı olan Övünç Demir’in ismi öne çıktı. Parti kamuoyunda özellikle genç ve orta yaş grubunun ilçede Övünç Demir’i desteklediği, örgütü tekrar bir araya toplayacak, partiyi seçime hazırlayabilecek en doğru ismin Demir olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

TELAFİSİ OLMAYAN SONUÇLAR ÇIKAR!

Öte yandan, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in ise, Demir ismini kesinlikle istemediği, Yıldırım Baytekin’e destek verdiği, Övünç Demir’in ilçe başkanı olmasının örgüt ve belediye arasında telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaratacağını savunduğu öne sürüldü. Öte yandan Tekin’e yakın olan bazı partililerin Demir’in kayyum olarak atanması halinde ‘istifa’ resti çektikleri iddia ediliyor.   

SEYİT TORUN İLE GÖRÜŞECEK

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı öncesi, il başkanlığına çağrılarak ilçe başkanlığı için görüşleri alınan Mithat Tekin ile il yönetimi arasında anlaşma sağlanamaması sonucu Torbalı ilçe başkanı ataması yapılamadı ve bir sonraki yönetim toplantısına ertelendi. Yaşanan gelişmelerin ardından, Mithat Tekin’in Ankara’ya çağrıldığı öğrenildi. Tekin’in CHP Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüşme yapması bekleniyor.