Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un İzmir mesaisi başladı. Salıcı ve Torun Seferihisar Royal Teos Thermal Resort Otel'de gerçekleştirilen "Meclis Üyeleri" kampına meclis üyelerinin yanı sıra İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe başkanları ile ilçe belediye başkanları katıldı. 

TORUN: "MİLLETİN İKTİDARINI KURACAĞIZ"
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kampın ilk günü yaptığı açıklamada, “Benim bu 4. Fezlekem, hiç fark etmez, inandığımız yolda kararlı adımlarla ilerleyeceğiz, asla ve asla bir adım dahi geriye atmayacağız ve bu süreçten de galip çıkacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımın gerçek söylediklerinin gerçekleşmesine yani iktidar olmamıza  6-7 ay kaldı ve İnşallah bir daha Seferihisar’a gelirken iktidarın belediye başkanı olacaksın. 2019’da biz çok büyük bir şey başardık Türkiye nüfusun yüzde 51.2’sini yönetiyoruz. Bu çok kıymetli ve önemli ama çok daha büyük bir şey başardık bu ceberut iktidarı sandıkta yenebileceğimizi gösterdik. Bunu yerelde gösterdiysek genel de de bunu göstermek zorundayız. İlk seçimde bunu başarıp milletin iktidarını kuracağız” diye konuştu.
Torun konuşmasına şöyle devam etti;



“ELLERİNDEN GELSE MECLİSLERİ DE KALDIRIRLAR”
Erdoğan zaman zaman çıkıyor ve bizim belediyelerimizin iş yapmadığını söylüyor ya bu rakamalar da mı gözün görmüyor? Üstelik her türü tehdidine, kumpasına rağmen, görevden almaya çalışmana rağmen. Ama vatandaşımız her şeyin farkında ve her şeyi görüyor. Biz çalışırken onlar bağışlara el koyuyor, çıkardı yasalarla belediyelerin gelirlerini, yetkilerini elinden alıyor. Ellerinden gelse belediye meclislerini de kaldıracaklar ve her şey saraydan idare edilecek. Ne gerek var muhtara, meclise, ilçe belediyesine, çocuk sayımıza da o karar veriyor ya her şeyi o yönetir. Doğal Affet için kampanya başlatma yetkisini bile kendi tekeline aldı. Başımıza bir şey geldiğinde bize hep İBAN numarası gönderiyorlar, hep vatandaştan fedakarlık isteniyor. Hiç geçtiğiniz yollardan, saray beslemelerinden fedakarlık istendi mi? Onlar tıkır tıkır  dolar üzerinden paralarını aldılar. Onlara hep bu ülkenin rantı düştü.

“O DA BİR GÜN YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK”
Belediyeler üzerinden adaletli davranıyoruz diyorlar ya adaletiniz batsın. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ödemelerin yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine gidiyor. Ülkenin yüzde 51’ni biz yönetiyoruz ama bize kaynak yok. Bizim belediyelerde müfettişler kadrolu eleman gibi oldu ama yıllardır Cumhur İttifakı belediyelerine tek bir müfettiş bile gitmedi. Bunların işi gücü haksızlık, yalan dolan arkadaşlar. Birçok iddiada bulundular ama hiçbir iddiayı ispatlayamadılar. İşleri güçleri dedikodu. Bir İçişleri Bakanı var kendi görevi dışında her şeyi yapıyor. O da bir gün adalet kantarında tartılıp, yaptıklarının hesabını verecek. Sınır namustur dedik il, ilçelere afiş astık  o afişlerimizi bile kaldırmaya kalktılar. Ama biz Taksim’de yaşanan patlamada gördük ki Sınır ne kadar önemliymiş. Yok sınırdan kuş uçmaz, ayakkabı numarasına kadar biliyorum deyip atıp tutmakla olmaz. Senin ayakkabı numarasını biliyorum dediğin terörist geldi 4 ay İstanbul’da kaldı ve 6 canımız gitti.

“KURUM İZMİR’DEN ÖZÜR DİLEMELİ”
Murat Kurum’dan İzmir halkı ve İzmir Büyükşehir olarak hala özür bekliyoruz, İzmir işgal altında diyerek hakaret eden bakandan özür diliyoruz. Zaman zaman kendisinin Soylu’dan etkilediğini biliyoruz, onun dili kirli, düşüncesi kirli ama Sayın Kurum’un bir devlet anlayışı var sakın ha sakın Soylu’ya özenmesin ve özür dilesin. Bunlar iktidara gelirken 3 Y dediler yasaklar, yoksulluk, yolsuzluk dediler bunların daniskasını yaptılar.


YÜCEL: "İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ SARAYI TİTRETİYOR"
"Motivasyon" kampının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Partimiz, halkımızla birlikte, ittifakımızla birlikte, dostlarımızla birlikte yan yana, omuz omuza iktidara yürüyor. İktidar yürüyüşümüzün gümbür gümbür ayak sesleri sarayı titretiyor, biz yürüdükçe sarayın sıvaları dökülüyor, biz yürüdükçe akla boyadıkları yerlerden karalar ve pislikler fışkırıyor. Saray ve avanesi tedirgin, saray ve avanesi telaşta korkuyorlar" dedi.
Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü:

"BİZLERDEN KORKUYORLAR"
"AK Parti'ye oy verdim ama pişmanım" diyen halkından, "Adalet istiyoruz" diye haykıran yurttaşlarımızdan, "Evime meyve sebze alamıyorum, çocuğuma kıyafet alamıyorum" diye isyan eden ana babalardan, "Faturalarımı ödeyemiyorum" diyen esnaftan, "Atanamıyorum, işsizim" diyen gençlerden, "Yeter artık sandık gelsin" diyen milletinden ve onların sesi, nefesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden korkuyor. Adil, adaletli, liyakatli, hukuk devletinin, sosyal devletin nasıl olması gerektiğini anlatan Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu'ndan korkuyor. CHP iktidarında sosyal devletin nasıl olacağını illerinde, ilçelerinde gösteren her türlü engelleme ve baskıya rağmen ellerindeki kıt kaynaklarla tüm Türkiye'ye gösteren belediyelerimizden korkuyor.

"KORKTUKÇA DAHA ÇOK SALDIRACAKLAR"
Korktukça daha da saldırganlaşıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na,İstanbul  il başkanlarımıza, il yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza gözü dönmüşçesine saldırıyor. İftira kampanyalarıyla, yalanlarıyla, paralı trolleriyle, ellerinde bulunan devletin tüm imkanlarıyla tüm gücünü kullanarak saldırıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar nafile... Biz de milletimiz de ve hatta kendileri de çok iyi biliyor ki geliyor gelmekte olan. İşte bunu bildikleri için her geçen gün, seçimler yaklaştıkça bu saldırının dozunu artıracaklar.

"KILIÇDAROĞLU GİBİ KORKUSUZ OLACAĞIZ"
Bizler, genel başkan yardımcılarımızla, belediye başkanlarımızla, parti örgütümüzle, meclis üyelerimizle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi korkusuzca, boyun eğmeden, doğruları söylemeye, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Saray iktidarına son verip halkın iktidarını kurmak için çıktığımız bu yolda mücadelemizi tavizsiz sürdürecek ve bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Kazanacağımızdan hiç kimsenin, hiç bir şüphesi olmasın.

"KÖTÜLERİN DEĞİL MİLLETİN İTTİFAKI KAZANACAK"
Bu mücadelede belediye meclis üyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu çalıştayı da meclis üyelerimizi sahaya daha çok çıkarmak için düzenledik. Bu ülkeyi refaha Cumhuriyet Halk Partisi çıkartacak. Türkiye'nin refahı için, huzuru için, eşitlik, adalet ve demokrasi için Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin yaptığı çalışmaları, parti politikalarımızı anlatacaksınız, birlikte anlatacağız. Kapı kapı dolaşarak anlatacağız. Sandık kurulana dek, seçim günü gelene dek anlatacağız. Belediye başkanlarımıza iftira atıyorlar, atacaklar, onların işi bu. Attıkları iftiraları da anlatacağız, belediye başkanlarımızın yanında olacağız. Ve sandık günü geldiğinde yalan değil doğru, iftira değil gerçek, kötülerin İttifakı değil Milletin İttifakı kazanacak.  

YETİŞKİN: “KAZANDIĞIMIZDA KUTLAMA İÇİN HERKESİ SEFERİHİSAR'A BEKLİYORUM”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bu yıl ilçemiz çok değerli toplantılara ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. Biliyoruz ki seçim öncesinde gerçekleşen her buluşma çok önem taşıyor. Halkta uzun süredir hasret kaldığımız birlik umudunu bu toplantılar yeşertiyor. Bizler yerel yönetimler olarak Genel Merkez Politikalarını anlatmaya mecburuz ve tüm çalışmalarımızı da bu bilinç ile gerçekleşiyoruz. Hep beraber kazanacağımız günlere çok yaklaştık. Bu salondaki herkesi seçim sonrasında kutlamaları yapmak için tekrara Seferihisar’a davet ediyorum” dedi.