GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de yapılan CHP Ege Bölge Toplantısında flaş açıklamalar yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda CHP’nin yol haritası ele alındı. Toplantıda söz hakkı alan partililer görüşlerini belirtirken, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın partinin oyunun yükseltilmesi ve partililerin bu yönde hareket etmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

KİM BAŞKAN OLACAK DEĞİL…
CHP’li Salıcı partinin oyunun yükseltilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde mücadele verilmesi gerektiği ve kısır çekişmelerden uzak durulmasını istedi. Salıcı’nın CHP’nin oy oranın en az yüzde 51 olması gerektiğinin, bunun için İYİ Parti, Saadet Partisi ve kurulacak partililerle iş birliği yapılacağını söyledi. Salıcı’nın CHP’lilerin il ya da ilçe başkanlığı için değil, bakanlık için çalışacağı bir döneme girilmesi gerektiğini belirttiği kaydedildi. Salıcı’nın geçtiğimiz dönemlerde CHP’nin kavgalarla anıldığını şimdi ise AK Parti’nin bu durumda olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

KOCAOĞLU’DAN EKONOMİ VURGUSU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun programı nedeniyle toplantından erken çıktığı ifade edilirken, bir önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise konuşmasına ekonomiye dikkat çektiği söyledi. Kocaoğlu’nun ekonomide tarım ve üretiminin önemine vurgu yaptığı belirtildi.