Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir'de yaşayan Konyalılarla bir araya geldi. Semazen ve yöresel oyunlarla başlayan programda Konyalı Derneklerinin Başkanları, federasyon başkanları ve kanaat önderleri de yer aldı. Yemekli gerçekleştirilen hemşeri buluşmasına Genel Başkan Yardımcıları, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.  

KILIÇDAROĞLU, "KÖKENİM KONYA"
Programda Konyalılara seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Keyifli bir akşamda, güzel bir mekandayız. Konyalılarla beraberiz, hemşerilerimizle. Kökenlerim Horosan'dan Anadolu'ya geliyor, Akşehir'e yerleşiyorlar, Yavuz Sultan Selim ile Şah İsmail arasındaki kavgadan sonra önce Adıyaman sonra Tunceli'ye yerleşiyorlar. Sizler İzmir'e geldiniz, Balkanlara gidildi, bizim aile de Dersim'e yerleşiyor. Hemşerilerimle birlikte olmaktan onur, gurur duyuyorum.  Mevlana hepimizin manevi dünyasını zenginleştiren insandır. Dünyada saygınlığı olan şahsiyettir. Sadece biz değil dünya saygı duyar. Böyle bir değerin Konya'da yetişmiş olması, kendi felsefesini dünyaya tanıtması onur duyulacak bir gelişmedir. İzmir'e geldiniz, kendi kültürünüzü getirdiniz, zenginleştirdiniz. Kadim göç olarak giden Balkanlara yerleşen, sonra İzmir'e gelen, Anadolu'ya dağılan eski akrabalarla bir araya geleceğiz. Balkanlarla Konyalıları İzmir'de buluşturacağız. İzmir'in dağlarında çamlarımız varsa, meşelerimiz varsa Konyalının da burada emeği var. Başkanım Tunç Soyer, 'Ben bütün İzmir'in Konyalıların emrindeyim, hizmetindeyim' dedi. Sıcak siyasetten söz etmeyeceğim, gidişten hiçbirimiz memnun değiliz, mutfaklarda yangın var" dedi. 

"KİMLİK SİYASETİ YAPANLARA FIRSAT VERMEYİN"
Kılıçdaroğlu, "Mesele demokratik yollarla Türkiye'nin büyümesini sağlamak. Türkiye'nin önünde bulunduğu sorunları aşmak. Yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız, o gün evlatlarınızı, bayrağınızı, demokrasiyi, özgür medyayı düşleyin, düşünün. Daha güzel bir Türkiye'de hepimizin yaşamaya hakkı var. birbirimizin kimliği üzerinden  siyaset yapanlara fırsat vermeyin. Anne babamızı seçme hakkımız yok ki, o değerleri neden siyaset konusu yapacağız. Siyaset konusu İzmir'in, Türkiye'nin gelişmesidir, bunu da İzmir İl Başkanımız çok güzel ifade etti. Daha güzel bir Türkiye'de yaşayabiliriz, kalkınmaya büyümeye katkı verebiliriz. Huzur içinde yaşayabiliriz, Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız. Yıllar bizi ayırsa bile gönlümüz her zaman Konya'da Akşehir'de, bunu da kimsenin unutmasını istemem. Ne Akşehir'i ne Konya'yı ne vatanımızı ne bayrağımızı unuturuz" diye konuştu. 

YÜCEL, "KONYALILAR SINIRLARIMIZI YOL GEÇEN HANINA ÇEVİRENLERE FIRSAT VERMEZ"
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Konya deyince benim aklıma inançlı, maneviyatı yüksek, dürüst, namuslu, hoşgörülü, vatanına milletine bağlı insanlar geliyor. Konyalılar kul hakkı yemez, yiyenden haz etmez. Konyalılar vatanına ve milletine canıyla, kanıyla bağlıdır. Sınırlarımızı yol geçen hanına çevirenlere fırsat vermez. Zor günlerden geçiyoruz, bu zorlukları aşacak gücümüz var. Yeter ki bir olalım. İyi, dürüst insanlar birbirini bulduğunda bırakmamalı, her zorluğu aşacak gücümüz var, Yeter ki  bir olalım, birlikte olalım. Bizim 3 tane kırmızı çizgimiz var. Birincisi, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış al bayrağımız, ikincisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Değerlerimiz, üçüncüsü Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, bunların dışındaki her fikir zenginliğimiz" açıklamasında bulundu.

SOYER: "HER DAİM EMRİNİZDEYİM"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seçilmeden önce çok renk, ses, nefes diyerek kampanyamızı yürüttük. İzmir'in en güzel renklerinden biri, en köklü seslerinden biri, en güçlü nefeslerinden biri Konyalılardan birlikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Her daim emrinizdeyiz" ifadelerini kullandı. 

AYDOĞAN: "SOYER'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, "Uçsuz bucaksız bozkırların evlatları, Mevlana torunları, Nasreddin Hoca torunları sizleri selamlıyorum. İzmir'deki Konyalıların sayısı ve zenginliğiyle hiç övünmedik. Benim kendi ailem 850 kişiyiz, İzmir'deki nüfusumuz 500 binin üzerinde. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dedeleri de Akşehir'den gelmiş, o da hemşerimiz. Seyittir kendisi, hemşerimizdir kendisi. Biz İzmir'deki Konyalılar, derneklerimizi atalarımızın, orada doğup buraya gelen insanların örf adetlerini unutmamak, geleceğe taşımak ve üzerinde yaşadığımız güzel İzmir'e hizmet etmek. Küresel ısınmayı 30 sene evvel görerek, ormanlar yaptık. Kadınlarımıza meslek edindirme projelerimizi hayata geçirdik. İzmir'in sorunlarına 140 bilim insanıyla çözüm ürettik. Vakfımızın 170 kişilik kurucu heyeti var, dönemin Valisi Kutlu Aktaş, 30 Konyalı olmayan üst düzel kurucu üye oldu. Tunç Başkanımı kutluyorum. Tunç Başkanım Mübadele korosu kurdu.  Rumeli ve Balkan göçmenleri Konya'dan, Karaman'dan gitti. Osmanlı bu memleketin öz evlatlarını görevlendirdi. Biz de Balkanlar, Rumeliler, Konyalılar buluşmasını yapacağız, bunun müjdesini veriyorum" dedi.