Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışını yaptığı İzmir İl Başkanlığı yeni binasında İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'in 18 yaşındaki oğlu Berkay Coşkuner'in yakasına 6 oklu rozet taktı. 18 yaşına girer girmez CHP'ye üye olan Berkay Coşkuner, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Z kuşağını anlayan, sorunlarını bilen, sorunlarına çözüm üreten bir lider olduğunu kaydederek, "18 yaşına girdim ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Ben kendimi bildim bileli, babamın ülke için, partimiz için verdiği mücadeleye şahit olarak büyüdüm. Babamdan Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinleyerek büyüdüm, her zaman bu mücadeleye katkı koymayı hedefledim, hayal ettim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi elleriyle rozetimi takmış olması beni çok heyecanlandırdı. Bu heyecan hala devam ediyor, çok sevinçliyim. Genel Başkanımız Z kuşağının umudu" dedi.

"TÜM Z KUŞAĞINI DAVET EDİYORUM"

O anları anlatan Berkay Coşkuner, "Genel Başkanımız bana 'Okuyor musun' diye sordu. Ben de üniversiteye hazırlandığımı söyledim. 'Neler yapıyorsun, hedeflerin neler' dedi. Benimle yakından ilgilendi. Tüm gençleri, tüm Z kuşağını Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaya, Türkiye'nin geleceği için adım atmaya davet ediyorum" diye konuştu.

SEDREDİL COŞKUNER, "OĞLUMLA GURUR DUYDUM"

Berkay'ın babası Sedredil Coşkuner, oğlu Berkay ile gurur duyduğunu aktardı. Baba Coşkuner, "Benim siyasi hayatım 1989 yılında SHP gençlik kollarında başladı, Cumhuriyet Halk Partisi ile devam etti. 34 yıldır siyasi mücadeleye emek vermiş biri olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğluma rozet takması beni çok mutlu etti. Oğlum 18 yaşına girdi ve hemen partimize üye oldu. Oğlumla gurur duydum. Bu bir örnektir, partimizin  gençleşmesi lazım, yeni kuşakların gelmesi lazım. Geleceğin Türkiye'si onlara emanet, onların omuzlarında yükselecek, bu bilinçle gençlerimizi yetiştirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN İKTİDAR VAKTİDİR"

Coşkuner, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Z kuşağına destek veriyoruz, bizler belirli yaşlara geldik, gençlerimizin önünü açmalıyız, partiye davet etmeliyiz. Ben o amaçla baktım her zaman, yönetici arkadaşlarımızın, ana kademede görev yapan arkadaşlarımızın da bu doğrultuda bakması lazım diye düşünüyorum. Gençlerimizi herkes partiye davet etmeli. Gençlerimiz Parti ilkelerini bilmeli. 60 yıldan beri biz iktidarda değiliz, bugün geçlerimizle birlikte iktidar vaktidir" ifadelerini kullandı.