GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi için "Depremzedeler için hiçbir şey yapmadılar" diyen Cumurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarında birçok depremzedenin mağdur olduğunu ve azalan konut sayısı nedeniyle evsiz kaldığını kaydeden Yücel, depremzedelerden yapılan evler karşılığında ücret istenmesine de tepki göstererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise depremzedelerin yanında olduğunu anlattı. 

"İNSANLARIN EVSİZ KALMASINA SEBEP KENDİSİ"

Deniz Yücel, yaptığı açıklamada deprem vergilerini hatırlatarak, "Memlekette ev kiralarının asgari ücretin üstüne çıkmasına, ev fiyatlarının 4-5 kat artmasına, insanların evsiz kalmasına sebep olan ama kendisi, evsiz bıraktığı insanların vergileriyle yaptırdığı sarayda oturan AKP genel başkanı, Büyükşehir belediyemizi kastederek “Depremzedeler için hiçbir şey yapmadılar” demiş. Tüm İzmirliler biliyor ancak İzmir’e şaşı bakan, İzmir'e kulalarını tıkayan saraya bir kez de buradan duyuralım: İzmir depreminde içinde okul, dükkan, cami de olmak üzere 79 bin 272 bağımsız bölüm hasar gördü. Bakanlık tarafından proje alanı olarak bir alan belirlendi ve bu alanda yıkılan 1819 bağımsız bölümün yerine sadece 1566 bağımsız bölüm yapıldı. 8 katlı binalar "Tek adamın" talimatıyla 5 kata düşürüldü. Azalan konut sayısı sonucu açıkta kalan depremzedelerimize AKP iktidarı "Rezerv alana gidin" dedi ve üstelik evini, işini, canını kaybeden depremzedelerden yeni yapılan evlerin parasını talep etti. Yani “Ya para verin ya başınızın çaresine bakın” dedi AKP iktidarının İzmir'de yaşattığı mağduriyet devam ederken Cumhurbaşkanı, "Deprem vergilerine ne oldu" sorusuna yanıt vermek yerine 'Deprem konutlarını ayağa kaldıran biz olduk' açıklaması yapabiliyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ne yaptığını sorabiliyor" dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ DEPREMZEDELERİN YANINDA"

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremin ardından yaptığı çalışmaları sıralayarak, "Büyükşehir Belediyesi depremin ardından depremzedelerimize 42 milyon 649 bin lira kira yardımı sağladı bunun dışında sadece kendi bütçesinden 5 bin 216 depremzedeye 35 milyon 126 bin 900 lira kira desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi İzmir’de yaşanan barınma sorununu çözmek için sadece kira desteği sağlamakla kalmadı, aynı zamanda depremzedelere Uzundere’deki konutlarda ücretsiz barınma imkânı sundu. 5 yıldızlı bir otel binasının 380 odası da deprem mağdurlarına açıldı. Depremzedelere yardım etmek isteyen birçok kurum ve kuruluşu bir araya getiren Büyükşehir Belediyemiz birçok haneye beyaz eşyadan mobilyaya yiyecekten giyeceğe destek sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere destek yönündeki çalışmaları devam ettiği gibi bunun yanı sıra depreme dirençli kent olma yolunda yaptığı çalışmalar da sürüyor" ifadelerini kullandı.