GÜNDEME BAKIŞ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs 1950 Demokrasi Zaferi'nin 72'nci yılı vesilesiyle Adnan Menderes Müzesi'nde akademisyenler, gazeteciler ve gençlerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, CHP için arkadaşlarının dönem dönem, "Bu Atatürk'ün CHP'si değil" dediğini aktararak, "Peki bu kimin CHP'si? Bu İsmet İnönü'nün CHP'sidir. O gün darbeyi yapan da İsmet İnönü'nün CHP'sidir. Cumhuriyet Halk Partisinin rengini, kanını, suyunu, sinirini, duygusunu veren de İsmet İnönü'nün CHP'sidir. Kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değildir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin ortaya koymuş olduğu, daha doğrusu bir muhalefet tarzının ortaya koymuş olduğu bütün süreçlerin ruhunu, cümlelerini, psikolojik harekat tarzını ve tablosunu resmetmiştir ve hala o çizgiden devam edilmektedir" dedi. Türk demokrasi tarihinde iki ayrı nehir bulunduğunu, birinin "millet", diğerinin "vesayet" denilen millet karşıtlığı olduğunu ifade eden Soylu, "Bugün elçilerle iş birliği yapanlar, bugün Amerika talimatıyla darbe gerçekleştirenlerdir. Aralarında hiçbir fark yoktur" açıklamasında bulundu. 

YÜCEL, "NE ÜLKE TARİHİNDEN NE DEMOKRASİDEN HABERDAR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den, Bakan Soylu'nun açıklamalarına sert yanıt geldi. Yücel, "Bırakın İsmet İnönü’nün adını ağzına alacak kapasiteyi ve siyasi kariyeri, kendi partisini çıkar ve makam uğruna satıp saraya biat etmiş, işine geldiğinde FETÖ ile iş tutup, işi bittiğinde düşman olmuş, Suç İşleri Bakanı'nın hadsizlik ve cahillik kariyerine yeni bir sayfa daha eklendi. Emniyet arşivindeki suçlular, mafya üyeleri, dolandırıcılarla yan yana kol kola fotoğrafları olan bu zat, ne ülke tarihinden ne de demokrasiden haberdar" ifadelerini kullandı. 

"İSMET PAŞA'NIN İSMİNİ AĞZINA ALAMAZ!"

CHP'li Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü:

İsmet İnönü, Bağımsızlık savaşının batı cepheleri komutanı, 60 milyondan fazla insanın öldüğü ikinci dünya savaşından ülkesini ve askerini korumuş büyük bir devlet adamıdır. İstiklal Madalyası sahibi, bu ülkeye demokrasiyi ve bağımsızlığı getirmek uğruna canını defalarca ortaya koymuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan Antlaşması ’nın kahramanı, büyük bir asker ve liderdir. Devleti, babasının  arpalığı, bakanlığı kendisinin şirketi, adamlığı da, aklını ve iradesini başkalarına kiraya vermek sananlar, İsmet Paşanın adını da, CHP’nin anlı şanlı geçmişini de ağzına alamazlar!