Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Karşıyaka’da istifa krizi çözüldü. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, yönetiminden istifa edenlerine yerine atamaları gerçekleştirdi. Yıldırım yönetimi dahil olan isimlerle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti ve süreci değerlendirdi.

Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay da yer aldı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım,“Karşıyaka’da bir süreç atlattık. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan bir kısmının istifası vardı. Yedekten 6 arkadaşımızın davetini gerçekleştirdik. Katılan arkadaşlarımızla birlikte bugün il başkanımızı ziyaret ettik. CHP bu ülkeyi kuran köklü bir partidir. Karşıyaka’da CHP’nin en güçlü örgütüdür. Seçilerek 2 dönem başkanlık yapmaktan gurur duyuyorum. Arkadaşlarımızla birlikte yönetimimizi kurduk. Kadın ve gençlik kollarımızla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Çok kısa süre sonra delege seçimlerine başlayacağız. CHP’de ‘seçimle gelen seçimle giden’ kültürü oturtmamız gerekiyor. Eğer biz parti içinde bunu oturtamazsak Türkiye’ye ışık olamayız” diye konuştu. 

‘SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER’
Yıldırım, “Yolumuza daha güçlü devam ediyoruz. İl başkanımıza demokrat tavrı için teşekkür ediyoruz. Deniz Yücel’in de bu ‘seçimle gelen seçimle gider’ anlayışı içinde olduğunu biliyoruz.  Sürecin ne olduğunu tüm İzmir örgütü biliyor. İstifa bir haktır. Toplu olarak yapılmaya kalkan istifalarda yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bu hareket doğru değildi. Tüm açıklamalarımızda söyledim. Bu arkadaşlar bizim sevdiğimiz arkadaşlardır. Biz CHP’liyiz. CHP’lilerin tek amacı vardır, ülkede iktidar olmak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e bu konuda duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

‘ADAY MISINIZ?’ SORUSUNA CEVAP: HİÇBİR ZAMAN DEMEDİM!
“Kongrede aday mısınız?” sorusuna cevap veren Yıldırım, “Ben bugüne kadar ki kongrelerde hiçbir zaman adayım demedim. 2017’de Pazar günü kongre vardı Cuma bile demedim. İlçe başkanlarının adayım demesi doğru değil. Buna süreçte seçilecek delege karar verir. Delegenin de iradesi sandığa yansır” diye konuştu.