Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e gelerek İl binası açılışını gerçekleştirerek, Buca Metrosu Temel Atma Törenine katıldı. İzmir'den "İktidar" mesajı veren CHP Liderinin programı partililerde büyük coşku yarattı. CHP İzmir Milletvekilleri tarihi günü GÜNDEME BAKIŞ'a anlattı.

ARSLAN: "GENEL BAŞKANIMIZ MEMNUN AYRILDI"

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan: Alanın dışına taşan coşkulu ve iyi bir kalabalık vardı. İyi bir organizasyon, İzmir tarihinin en büyük yatırımı, adına layık bir temel atma töreni oldu. Genel Başkanımızın özellikle onurlandırması İzmir'i, İzmir milletvekili olarak hem de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak İzmir için önemliydi. İnsanlar da gerçekten bu açılışa iyi bir ilgi gösterdi. Biz memnunuz açılışımızdan, her şeyiyle iyi bir açılış oldu. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir temel atma töreni oldu. Genel Başkanımız il binamızı çok beğendi. İl binamızın fiziki şartları çok daha iyi, daha fazla çalışma alanının, toplantı salonunun olduğu güzel bir binaydı. Genel Başkanımızın da binamızın kazandırılmasında büyük bir katkısı, desteği var, kendisine teşekkür ediyoruz. İl binamızın açılışı da güzel oldu. Sayın Genel Başkanımız temel atma törenine gelmişken il binamızı da açtı. Binamız çok fonksiyonel, Sayın Genel Başkanımız da çok mutlu oldu, çok beğendi.

POLAT: "CUMHURBAŞKANI KARŞILAMASIYDI"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Açılışımızdan ben çok memnun kaldım. Havalimanındaki karşılamadan itibaren Türkiye'nin Cumhurbaşkanının karşılandığını çok net anladık, alandaki coşku da hükümetin, Tayyip Bey'in istifaya çağrılması da bunun bir göstergesiydi. Seçim dönemleri hariç uzun zamandır Cumhurbaşkanımız bu kadar coşkulu karşılanmamıştı.  Rutin ziyaretlerinde ilk defa coşkunun bu kadar yukarıda olduğunu gördük. Tunç Bey'in performansı da inanılmaz güzeldi. Hem Buca Belediye Başkanımız, hem Tunç Başkanımız hem de İl Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gazeteciler de yakın takipteydi, onların emeğine de sağlık, teşekkürler.  Türkiye 13. Cumhurbaşkanına kavuşuyor.  Genel Başkanımız il binamızı çok beğendi, il binamızdaki kütüphanemizden çok hoşlandı, Deniz Başkanımıza kendi Adalet Yürüyüşü ile ilgili kitabını imzalayarak takdim etti. Keyifliydi. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve il başkanlarımızın olması ayrı bir renk ve keyif kattı. Genel Başkanımız için keyifli bir memnun kaldı. İl binamıza başta il Başkanımız Deniz Yücel olmak üzere il yöneticilerimiz iyi bir emek vermişler. Genel Başkanımız da bunu gördü ve takdir ettiler. Biz İzmirliler için çok güzel bir Cumhurbaşkanı karşılamasıydı.

SERTER, "İZMİRLİLER KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞINDA HEMFİKİR"

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Genel Başkanımız çok memnun kaldı il binamızdan. 'İl binalarında oturmayalım, il binaları oturulmak için değil, çalışma merkezi olup buralardan dağılmak içindir' dedi. Aynı zamanda il binamızın tümüyle halkımıza açık olduğunu da dile getirdi. Çünkü bizim il binamızda kütüphane var. Çalışma salonları var, bu salonların da halk tarafından aktif olarak kullanılacağını dile getirdi. Genel Başkanımız çok beğendi, zaten il binamız beğenilmeyecek gibi değil, ama 'tBu kadar güzel il binamız var diye tıkanıp kalmayın sahaya çıkın' dedi. Temel atma töreni de çok iyiydi, alanı daha geniş tutabilirmişiz, onu gördüm çünkü en aşağı o alanın dışında da  bir o kadar daha insan vardı. Alanda 20-25 bin arası insan vardı, bir o kadar da dışarıda alana giremeyen insan vardı. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olmasını biz milletvekilleri olarak ve partililerimiz çok candan istiyoruz. Tabi Millet İttifakı bir konsensüs olduğu için buradaki tavrımız çok net ortaya çıkamıyor. Midemiz ağrıyor bunu ortaya çıkartalım derken, biz partililer olarak 13. Cumhurbaşkanımızın Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olması için her türlü mücadeleyi vermeye hazırız.  İzmirliler de bu konuda çok talepli. İzmir, Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı olması konusunda hemfikir.

PURÇU: "ÜLKEMİZ ADINA BÜYÜK KAZANÇ"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Sokaklara kadar doluydu her yer, tüm caddeler kapandı, alan biraz küçük kaldı kalabalığa, taştı. Bizler de çok memnun kaldık Sayın Genel Başkanımız da öyle. Yıllardan beri bu ülkeyi yöneten iktidar bu ülkeye bir tane çivi çakmadı. Halkın tüm parasını betona gömdü, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler iktidarın yapması gereken yatırımları yapıyoruz, milyon euroluk yatırımlar yapıyoruz. Hükümet varsa yoksa beton. Biz insanların, kentin, çevrenin faydasına olacak yatırımları yapıyoruz. 100 binlerce insanı taşımak için yatırım yapıyoruz. Metroyla birlikte karbon salınımı azalacak, çevre biraz nefes alacak. İnsanlar, mühendisi, işçisi, esnafı para kazanacak. İzmirliler daha rahat şekilde işlerine gidecekler. Konforlu bir ulaşım aracı olacak. Tunç Bey'i hakikaten kutluyorum, çok akıllıca ve çok iyi bir yatırım yaptı. Cumhuriyet tarihin en büyük krizinin yaşandığı bir dönemde böyle bir yatırımın yapılması ülkemiz adına büyük bir kazanç.  Cumhuriyet Halk Partililer, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, il ve ilçe başkanlarıyla bu ülkeyi yönetmek için ne kadar yetkinler ve heyecanlılar bir kez daha görüldü. Vatandaşın yanında, ülkenin yanında, devletin yanında, kriz dönemlerinde bile yatırım yapıyorlar herkese göstermiş olduk. İnşallah iktidar olursak bu yatırımların çok daha büyüklerini ülkedeki bütün vatandaşların hizmetine sereceğiz. Az kaldı iktidar olduğumuzda ülke nasıl yönetilir, hizmet nasıl yapılır, herkese eşit nasıl hizmet edilir herkes görecek. İl binamızın açılışı da çok güzledi. İl Başkanımız sunum yaptı Genel Başkanımıza, bina hakkında bilgiler verdi, Sayın Genel Başkanımız çok mutlu oldu. Binamızı, Genel Başkanımızın katkılarıyla herkesin, milletvekilleri, ilçe başkanları her kademesindeki üyesinin katkısıyla alındı. Ülkenin, vatandaşın malı, İzmir'in dayanışmacı ruhunu ortaya koyuyor. Birkaç ilde de il binalarımız yenilenecek. Ankara'da ve Sivas'ta da bina alınacak, onların çalışmaları devam ediyor.

SERTEL: "MÜTHİŞTİ"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Genel Başkanımızın gelişi İzmir'de müthiş bir karşılama ve uğurlanmayla gerçekleşti. Genel Başkanımız her zaman İzmir'e bekleriz. Temel atma töreninde kalabalık çok iyiydi. İl binamızı çok beğendim, zaten ben daha önce de ziyaret etmiştim. 5 katlı şahane bir bina, Genel Başkanımız da çok memnun kaldı. Şimdi Ankara'daki il binasının da yenileneceği noktasında görüş belirtti.

BEKO: "SARAYDA İZMİR PROJELERİNE KAYNAK YOK"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Saray'dan İzmir'in yatırım projelerine kaynak olmadığını biliyoruz. Son üç yılda İktidar İzmir'den 271,8 milyar TL vergi alırken karşılığında İzmir'e neden sadece 5,61 milyar TL yatırım yaptı. Adalete bakın. Unutulmasın ki İzmir 5 milyon yurttaşıyla bir ailedir; İzmir’e hakkı verilmelidir. "Bir binaya sahip olmak önemlidir ama bir binaya sahip olmanın ötesinde yaşadığın ülkeye sahip olmak çok daha değerlidir. Biz yaşadığımız ülkeye de sahip çıkacağız" diyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen İl Başkanlığımızın yeni evinin açılışını ve İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu'nun temel atma törenini bugün gerçekleştirdik. Başta İl Başkanımız Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanımız Erhan Kılıç ve emeği geçen katkı koyan herkese teşekkürler.